Για ποιο λόγο εφαρμόστηκε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και πότε θα γίνει άρση;

Ακολουθεί ύμνος της παράνοιας από "έγκυρη πηγή" η οποία με το που άνοιξε έφτασε στην πρώτη θέση δείγμα ότι ειναι άλλη καθεστωτική:Η ηλικιακή ομάδα των 18 με 39 θεωρείται ο μεγάλος «επιταχυντής» της "πανδημίας" στην Ελλάδα. Γι' αυτή την ομάδα επιβλήθηκε η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία φαίνεται ότι θα διατηρηθεί για καιρό.

Μέτρο που αφορά την ηλικιακή ομάδα 18 με 39 ετών φαίνεται πως είναι η νυχτερινή απαγόρευσης κυκλοφορίας, μεταξύ 00:30 και 5:00, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4.

«Το συγκεκριμένο μέτρο, κακά τα ψέματα, αφορά τους νέους και τις πλατείες. Είναι ένα μέτρο κατά του συνωστισμού. Η ηλικιακή ομάδα που αυτή τη στιγμή ανεβάζει ραγδαία τα κρούσματα είναι οι 18 με 39 ετών. Αυτοί είναι οι επιταχυντές, οι καταλύτες της πανδημίας αυτή τη στιγμή. Σχεδόν το 50% των κρουσμάτων έρχεται από αυτούς» τονίζει ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τη διαχείριση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαούτη, πρόκειται για μια ηλικιακή ομάδα η οποία μεταδίδει με μεγάλη ταχύτητα και «σιωπηλά» τον κορονοϊό, καθώς πολύ συχνά ούτε οι ίδιοι οι φορείς δεν γνωρίζουν πως νοσούν. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Ζαούτη υπήρχε η δυνατότητα να γίνουν μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό, όπως κάνει, για παράδειγμα, τώρα η Σλοβακία, αυτή η ομάδα (σ.σ. 19-39 ετών) θα έβγαινε με διαφορά πρώτη σε κρούσματα.

«Το "μάσκα παντού" και η απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας είναι μια προσπάθεια να απευθυνθούμε σε αυτήν ακριβώς την ηλικιακή ομάδα. Εμείς φυσικά δεν προτείνουμε στην κυβέρνηση τα μέτρα. Εμείς απλώς λέμε ότι αυτή τη στιγμή ο μεγάλος κίνδυνος έρχεται από αυτό τον πληθυσμό» εξηγεί ο ειδικός.

Τέλος, κατά τον ίδιο, και η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρου ελήφθη ως μέτρο για τον ίδιο πληθυσμό, μιας και όπου συγχρωτίζονται, συγχρωτίζονται χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

Η μπάλα δεν χάθηκε μόνο στις πλατείες
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι προβληματισμός δεν επικρατούσε μόνο για τις πλατείες, αλλά και για τα πάρτι σε ταράτσες, σπίτια, πανεπιστήμια, καθώς και για την παράνομη νυχτερινή λειτουργία μπαρ και κλαμπ στα οποία καταγράφονται παραβάσεις και επιβάλλονται πρόστιμα. Το πρόβλημα της νύχτας είναι λοιπόν ευρύτερο και «οδηγεί» σε συνθήκες συνωστισμού με διάφορους τρόπους.

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Ντούμας, πρόεδρος των ειδικών φρουρών: «Πέντε πλατείες έδειχναν τα κανάλια, στην πραγματικότητα τα σημεία υπέρ-συγκέντρωσης ήταν πολλά περισσότερα: Σε Κυψέλη, πέριξ της Ευελπίδων και στο Πεδίο του Άρεως, σε κάθε γειτονιά που έχει πλατεία και παρκάκι. Είπαμε πολλές φορές ότι δεν ήταν δουλειά μας να ελέγξουμε τον τεράστιο δημόσιο χώρο ούτε και θα μπορούσαμε να το κάνουμε στην πράξη».

Τι μέλλει γενέσθαι με τα μέτρα και πότε θα είναι ευχαριστημένοι οι λοιμωξιολόγοι
Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, φαίνεται ότι μάλλον θα είναι το τελευταίο μέτρο που θα αρθεί και μόνο όταν στην κυβέρνηση θεωρήσουν ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει «λάβει το μήνυμα» και έχει βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα.

Πρόκειται άλλωστε για ένα μέτρο που δεν είναι «ελληνικής έμπνευσης»: Εφαρμόζεται πανευρωπαϊκά και θεωρείται σημαντικό μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πότε, όμως, οι λοιμωξιολόγοι θα θεωρήσουν ότι τα μέτρα, πράγματι, αποδίδουν;
Όπως το έθεσε ο κ. Ζαούτης, δεν υπάρχει συγκεκριμένο νούμερο κρουσμάτων που θα δει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και θα το θεωρήσει «σωστό» για να είναι ευχαριστημένοι οι ειδικοί και η Αττική να τοποθετηθεί στο «πράσινο» επίπεδο συναγερμού από το «πορτοκαλί» που βρίσκεται σήμερα.

Στην πραγματικότητα, οι λοιμωξιολόγοι δεν περιμένουν μείωση, αλλά να μπει ένα «φρένο» στη γεωμετρική αύξηση, δηλαδή ένας «κόφτης» και να γίνει ξανά επίπεδη η καμπύλη.Σε ό,τι αφορά την τηλεργασία, το σύνολο των αρμόδιων φορέων συμφωνούν ότι η καθολική εφαρμογή του μέτρου, δηλαδή παραπάνω από το σημερινό 40%, θα σημαίνει επιστροφή σε κατάσταση καραντίνας, τη στιγμή που στόχος είναι να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες για την οικονομία.

Η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού είναι επίσης ένα μέτρο πιο κοντά στην λογική του lockdown κι από τα τελευταία που θα συζητηθούν ή και θα επιβληθούν στην Αττική. Σύμφωνα με την κα Παγώνη πάντως, αν η καθολική χρήση της μάσκας γίνει σωστά, σε 20 ημέρες από τώρα θα αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση στον καθημερινό αριθμό των κρουσμάτων.
-----

To μέτρο που δεν είναι «ελληνικής έμπνευσης»: Εφαρμόζεται πανευρωπαϊκά τότε τι ρόλο παίζουν οι δήθεν ειδικοί σαν την θείτσα την Παγώνη ? εφαρμόζεται πανευρωπαϊκά δηλαδή σε όλες τις χώρες που κάνει κουμάντο η "εκλεκτή φυλή", η παράνοια δεν σταματάει εδώ και θα έχει και συνεχεία . ΥΓ: Η παράνοια φαινόταν εδώ και πολύ καιρό χωρίς καν να είσαι γιατρός,αφού πριν μερικά χρονιά έβαλαν τα κοριτσάκια να κάνουν 2-3 εμβόλια δήθεν για το καρκίνο της μήτρας, έχουν φτάσει στο σημείο να κανουν εμβόλια και για την ιλαρά (!) οι ίδιοι που κυνηγούσαν "αιρετικούς" γιατρούς, δηλαδή αυτοι που συκοφαντούν και βγάζουν απο την μέση ενοχλητικούς γιατρούς θέλουν το κάλο σας, αφού έδωσαν και χιλιάδες ευρώ φανερά σε δεκάδες έγκυρες πήγες τους ώστε να λένε ψέματα καθε μέρα για το κορονοϊο!αφού πρώτα έχουν χαζέψει τον όχλο και τον εχουν μαζέψει σε δεκάδες έγκυρες πήγες τους, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα διάβαζαν μονο οι άναρχο-κομμουνιστες τους..

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications