H  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  ενημερώνει τους πολίτες  για να δείξει ότι ενδιαφέρεται

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα περιστατικά λήψης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) που εμπεριέχουν αρχεία κακόβουλου λογισμικού (malware).

Ειδικότερα, το θύμα λαμβάνει μήνυμα από άγνωστη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο: το εμφανιζόμενο όνομα αποστολέα είναι υπαρκτό και ανήκει στη λίστα επαφών του, το περιεχόμενο του μηνύματος αποτελεί απόσπασμα προγενέστερης συνομιλίας μεταξύ του εμφανιζόμενου αποστολέα και άλλης επαφής (ή και του ίδιου του θύματος), έχει επισυναφθεί αρχείο (συνήθως τύπου Word), το οποίο εμπεριέχει (συγκεκαλυμμένο) κακόβουλο εκτελέσιμο κώδικα.

Από τις έως τώρα έρευνες, διαπιστώνεται ότι το συνημμένο κακόβουλο αρχείο ανήκει στην κατηγορία «Δούρειος Ίππος» (Trojanhorse). Το είδος αυτό του κακόβουλου λογισμικού χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων: για να ανοίξουν «κερκόπορτες» σε ένα σύστημα με σκοπό ο επιτιθέμενος να αποκτήσει τον έλεγχο της προσβληθείσας συσκευής, για να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα του χρήστη καιγια να κατεβάσει και να εκτελέσει άλλο κακόβουλο λογισμικό.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου και οι διαχειριστές δικτύων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό.

Συγκεκριμένα, καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου ή/και οι διαχειριστές δικτύων:
Να παρατηρούν τη διεύθυνση του αποστολέα ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ιδιαίτερα τις διαφορές στο εμφανιζόμενο όνομα και το email του αποστολέα. Να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης και να τα διατηρούν εκτός δικτύου, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποκατάστασή τους. Στις περιπτώσεις όπου λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν συνημμένα αρχεία, που περιέχονται στα μηνύματα αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου. Να χρησιμοποιούν γνήσια λογισμικά προγράμματα, ενημερωμένα στην τελευταία τους έκδοση, ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος. Να απενεργοποιήσουν την εκτέλεση μακροεντολών και JavaScript στις εφαρμογές με τις οποίες ανοίγουν αρχεία τύπου .docx και .pdf. Να φροντίζουν για την προστασία και των φορητών τους συσκευών (tablet & έξυπνα κινητά τηλέφωνα).

Περισσότερες οδηγίες και συμβουλές υπάρχουν στον ιστότοπο malware http://www.cyberalert.gr/mobile-malware/.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά: 11188 – Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.grΜέσω twitter: @CyberAlertGR – Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας ( https://portal.astynomia.gr ) – Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Μονό μην πάρετε τηλέφωνο για να κάνετε αναφορά για την παράνομη δράση ελληνόφωνων και στο ίντερνετ με βάση τους νομούς τους, και εγκληματικών οργανώσεων τύπου antifa, θα σας το κλείσουν η άπλα δεν θα σας απαντήσουν πότε, το ίδιο θα γίνει αν κάνετε μηνύσεις και αγωγές στην "φερόμενη δικαιοσύνη", που αφορούν την δράση ελληνόφωνων που πολλές απο αυτές τις δράσεις δεν έχετε ιδέα οτι ειναι απο ελληνόφωνους συγκεκριμένης φυλής, όπως εμπόριο όπλων, δουλεμπόριο γυναικών/ π@ρνείας, υποθέσεις παιδεραστίας, ναρκωτικά , δολοφονίες απο σατανιστές, διεύθυνση αληθινών εγκληματικών οργανώσεων που κάνουν μέχρι και δολοφονίες αντιφρονούντων , και δεν συμμαζεύεται, ναι αλλα η Χ.Α ειναι εγκληματική οργάνωση !γενικά οτι βλέπετε σε αυτη την έγκυρη και ανεξάρτητη πηγή πιο κάτω ως θεωρίες συνωμοσίας και fake news αφορουν την δράση αυτής την φυλής και τα συμφέροντα της ακομα και αν πχ κάποιοι ιθαγενείς κάπου στο Αμαζόνιο κλαίνε που καταστρέφει το δάσος μια εταιρία, και βγει αυτο στο ίντερνετ απο ανεξάρτητες πήγες πάντα και οχι δικες τους, επειδή αυτές οι εταιρίες ανήκουν στην εκλεκτή φυλη του Γιαχβέ συνήθως αμέσως θα σπεύσουν με σημιτικές ηλιθιότητες για γκοιμ να το βγάλουν fake news το γεγονός οτι κάποιοι ενοχλούνται για την καταστροφή! άρα ειναι όλη η είδηση fake! και έτσι δεν θα το δει κανένας στο facebook! εκεί που μπορεί να το έβλεπαν 100 άτομα πχ, επειδή ούτως η άλλως οι ανεξάρτητες πήγες εχουν μηδαμινή απήχηση , δηλαδή το ίδιο το facebook δεν εμφανίζει post σε πολλά άτομα από ανεξάρτητες πήγες, σε αντίθεση με δίκες τους που εχουν δωρεάν προώθηση κιόλας, όμοιος οτι εχει σχέση και με αλλα πέραν απο εταιρίες τους πχ με παιδεραστές σατανιστές κτλ κτλ, ναι αλλα ειναι "ανεξάρτητη" όταν τα 9 στα 10 post ειναι κάλυψη-απόκρυψη της δράσης της εκλεκτή φυλη του Γιαχβέ και της αληθείας ως fake news και θεωρίες συνωμοσίας (!) τώρα το πως η μασονική ταμπέλα θεωρίες συνωμοσίας έγινε συνώνυμο του "ψέματος" μονο ο Γιαχβέ τους ξέρει, εγω θέλω να διαβάζω θεωρίες συνωμοσίας όπως λενε επειδή εκεί ειναι οι αληθειες και οχι στις έγκυρες πήγες τους, αλλα οχι ειναι fake news! ο τρόπος που γράφουν ψέματα δε ειναι σημιτικός και θυμίζει άναρχο-κομμουνιστές ακριβώς όπως ειναι οι 99 στους 100 σχολιαστές εκεί που παριστάνουν και τους έξυπνους και η σημιτική φυλη τους δεν έχει ούτε έναν εφευρέτη ιστορικά, και σχολιάζουν δήθεν ως άσχετοι υπέρ ώστε να εξαπατήσουν ακόμη και με σχόλια τους πάντες....

Ποιος θα βρει τι διάφορα έχουν στην φερόμενη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με αυτή την "έγκυρη και ανεξάρτητη πηγή" :

Και εκεί που έχεις μαζέψει ορδές από άγρια δίποδα προβατα που νομιζουν ότι όλοι φροντίζουν για το κάλο τους και τα ταΐζεις σανό "έλα κάλο μου εμείς σε αγαπάμε το κάλο σου θέλουμε", και έκει που τα έχεις μαντρώσει και μασουλάνε αμέριμνα σανό, τρώνε μάζι την προπαγάνδα στα πάντα όμως...ΥΓ: είδατε εσεις κανένα email απάτη από αυτή την τράπεζα? η έφτιαξαν μονοί τους δήθεν email απάτη για να το παιξουν φωτιστές μετά στους κοιμισμένους? κλασική τακτική ελληνόφωνων παντού!

Έπρεπε να βαλουν απο μονοί τους οτι εχουν σχέση με τον Soros για να καταλάβουν κάποιοι μετα απο 5 χρονιά οτι ειναι άλλη μια μαρξιστική σελίδα από τις πολλές στην Ελλαδα που τις θεωρούν και έγκυρες και αξιόπιστες πηγές οι μάζες,οι ίδιοι αυτοί "έξυπνοι" διαβαζουν Μηχανή του χρόνου, lifo και πολλές αλλες ως έγκυρες πήγες που ανήκουν στους ίδιους, και το μονο που κανει ειναι παραπληροφόρηση όπως όλες οι αλλες έγκυρες πήγες τους, με πιστοποίηση facebook (!) μονο που σε αυτη την περίπτωση κανει στοχευμένα παραπληροφόρηση σε ότι ενοχλεί και πλέον και επίσημα εξαφανίζουν οτι ενοχλεί απο google-facebook δηθεν ως fake news και θεωρίες συνωμοσίας, ενώ πριν άπλα τα εξαφάνισαν στην ζουλά , για παράδειγμα άρθρο της σελιδας περί ιστορίας της σβάστικας ενώ ηταν στην πρώτη θέση στην google (επειδή δεν υπήρχε άλλο οχι οτι φιλοτιμήθηκε η google) δεν υπάρχει καν στην αναζήτηση επειδή τους χάλαγε το παραμύθι, κατα τα αλλα δεν κανουν λογοκρισία απο το 2016 στο ίντερνετ, όσο για το facebook? άστο εκτός οτι εχει μηδαμινή απήχηση, αφου μια γυναικά που δεν έχει πατήσει like σε δίκες τους σελίδες και σε ελάχιστες άλλες δεν εχει δει πότε post απο την σελιδα μας facebook εδω και 4 χρονιά ενώ υποθέτεται εχει πατήσει like για της βγάζει τα post, συν αυτόματη αφαίρεση ατόμων, 4 χρονιά στα ίδια άτομα ειναι ενώ εχει νεα like καθε εβδομάδα(!), αλλα το facebook σου βγάζει μαρξιστικές σελίδες στην αρχική στο λογαριασμό σου χωρίς καν έχεις πατήσει Like (!) όλες οι μαρξιστικές σελίδες μονο αυτοί που τις διαβαζουν δεν το ξέρουν οτι ειναι μαρξιστικές έχουν τρελή προώθηση ..

"Ανεξάρτητη σελιδα" που έτρεξε να βάλει για κακούς ναζι μεταξύ άλλων! το παράξενο θα ηταν να έβαζε για κακούς κομμουνιστές.. μια φορά πήγε ένας μη δικός τους και σχολίασε: Ναι αλλα για την απάτη στο Δίστομο που δήθεν οι "κακοί ναζι" σκότωσαν "αθώους χωρικούς" χωρις λόγο και αίτια δεν λέτε! δεν απάντησαν ούτε τα άναρχο-troll που χλευάζουν και ειρωνεύονται όσους σχολιάσουν κάτι το αντίθετο,δεν χρειάζεται καν να δείτε τα προφίλ τους στην περίπτωση βεβαία που δεν ειναι fake προφίλ, φαίνονται απο το σημιτικό ύφος που γράφουν εκτός οτι εχουν σημιτικές φάτσες ...για τον απλο λόγο ότι τα ίδια άναρχο-troll στην προηγούμενη ζωή τους ενδεχόμενος έσφαξαν στην κυριολεξία ως τέρατα που βγήκαν από την κόλαση Γερμανούς χωρίς λόγο και αίτια και μετα το έπαιζαν αθώοι χωριάτες στο κομμουνιστοχωρι Δίστομο το οποίο στο μεσαίωνα δεν μιλούσαν καν ελληνικά αφού ηταν τουρκικής καταγωγής στην περιοχή, σαν μην φτάνει αυτό, επειδή πήραν και μερικούς αιχμάλωτους οι "κακοί ναζι" τους είπαν να τους παραδώσουν έστω αυτούς ενώ πριν είχαν διαπράξει στυγερή δολοφονία κατα παράβαση κάθε δίκαιου, και αντί να τους παραδώσουν κατάσφαξαν και τους υπολοίπους και οι χωριάτες κάλυπταν τα τέρατα που βαφτίστηκαν Έλληνες! εσεις τι θα κάνατε στην θέση τον κακών Γερμανών? και δεν υπάρχει πουθενά καμιά ανεξάρτητη πηγή (μη μαρξιστική) που να λεει οτι οι κακοί ναζι έσφαζαν ως τέρατα όπως εκαναν οι κομμουνιστες παντού και οχι μονο στην Ελλάδα ούτε καν σε εφημερίδες της εποχής,άπλα εκτελούσαν τους ένοχους στα 5 μετρά οπως ήσαν η θανατική ποινή της εποχής, αλλα ποιος έχασε το δίκαιο αίσθημα για να το βρουν οι κοιμισμένοι Νεοέλληνες που θέλουν να λέγονται και απόγονοι αρχαιων που ήσαν δίκαιοι, και που τους βολεύει η μαρξιστική προπαγάνδα οι "κακοί ναζι" που δήθεν σκότωσαν " αθώους Έλληνες"? σε λίγο θα μας πουν οι Νεοέλληνες οτι οι σημερινοί antifa που ειναι όλοι τους σημιτοφαστες και άκρως ύπουλοι και μοχθηροί και συνεπώς υποστηρίζουν ομοίους τους δήθεν ως ιδεολογία, ειναι απόγονοι της θεάς Αθηνάς!το φωτοστέφανο τους λείπει μονο, οπως είπες και σε μια γνήσια απογονή αρχαιων δεν πήγε ο άλλος και έγινε antifa και μασόνος επειδή είχε "άσχημα παιδικά" χρονιά αλλα επειδή ο ίδιος ως φυλη ανήκει σε σημιτικές φυλές, γιαυτό όλοι τους ειναι Αραβικού τύπου, και λοιπές βάρβαρες και μοχθηρές ράτσες,ούτε ένας αναρχο-κομμουνιστής δεν ανήκει στο ευρωπαϊκό γένος ούτε καν εκφυλισμένος, και λειτουργούν σαν τους τσιγγάνους που αλληλοϋποστηρίζονται (εξάλλου σε φυλές του Γιαχβέ ανήκουν και αυτοί) την δήθεν ιδεολογία που την είδατε? αν βάλεις εναν φανταστικό μετρητή πόσο "δαιμονικός" ειναι κάποιος, σε άναρχο-κομμουνιστής θα σπάσει ο δείκτης αφου θα ξεπεράσει το τέρμα! γιαυτό δεν υπάρχει κανένας της ρατσας τους εφευρέτης η να έχει κάνει κατι κάλο πουθενά στην ιστορία, στην εξαπάτηση και στο ψέμα πρώτοι ειναι έτσι επικράτησε η κατώτερη φυλή τους και με την βοήθεια των γκοιμ .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications