Περισσότερα από 770 σχολεία κλειστά απο το κύμα των καταλήψεων

Ένας πατέρας σκαρφαλώνει στον τοίχο του 6ου Γενικού Λυκείου της Καλαμάτας που είναι υπό κατάληψη. Μαθητές εκτοξεύουν εναντίον του καρέκλες. Ακολουθεί πανδαιμόνιο. Νωρίτερα στο υπό κατάληψη σχολικό κτίριο είχαν μάταια προσπαθήσει να μπουν καθηγητές οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά σε οργισμένους μαθητές.

Το κύμα των καταλήψεων φουντώνει σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη ανέβηκε σήμερα στα 770 εκ των οποίων τα 330 είναι στην Αττική και 80 στη Θεσσαλονίκη.

Έχουν περάσει μόλις δυο μέρες από τα επεισόδια στο 2ο και 5ο γυμνάσιο Αλίμου όταν γονείς προσπάθησαν να σπάσουν την κατάληψη.

Το πρωί σε ένδειξη συμπαράστασης στους μαθητές των δυο σχολείων συμμαθητές τους από άλλα σχολεία της περιοχής βρέθηκαν εκεί και έκαναν όλοι μαζί πορεία προς το δημαρχείο Αλίμου. Στο πλευρό τους ήταν εκπρόσωποι ομοσπονδιών γονέων και εκπαιδευτικών.

Στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές συνεχίζουν τις καταλήψεις με τα σχολεία συνεχώς να αυξάνονται.

Η υπερβολική χρήση αλκοόλ μέσα στην κατάληψη σε σχολείο της Αμφιλοχίας οδήγησε 16χρονο μαθητή στο νοσοκομείο. Στη δικαιοσύνη για το περιστατικό θα απολογηθεί ο πατέρας του ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Την ώρα πάντως που οι αρμόδιοι αναζητούν λύσεις για να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις οι εκπρόσωποί τους κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες εξαγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications