Στις 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές των σχολείων

Η απόλυτη διάλυση: Τρεις εβδομάδες αναζητούσαν ημερομηνία για να ανοίξουν τα σχολεία(μονο που τα περισσότερα παιδιά δεν ειναι όπως αυτά στην εικόνα και ο νοών νοείτω).

Μετά από τρεις ολόκληρες εβδομάδες αναζήτησης για το πότε είναι «σωστό» να ανοίξουν τα σχολεία, η Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη Τύπου έριξε φως στο μυστήριο. 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι για όλους τους μαθητές της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε ο λόγος που τα σχολεία ανοίγουν τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου, είναι διότι έπρεπε πρώτα να επιστρέψουν οι εκδρομείς από τις διακοπές τους, μάλιστα έγινε κάλεσμα σε όλους ακόμα βρίσκονται σε διακοπές να επιστρέψουν.

Στην συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, συμμετείχε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σ.Πέτσας, ο υπουργός Εσωτερικών Τ.Θεοδωρικάκος και ο Προέδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου.

Οι μαθητές θα κάνουν διαφορετικά διαλείμματα, δεν θα γίνονται εκδρομές, ενώ οι επισκέψεις π.χ. σε μουσεία θα γίνονται ανά τμήμα. Ο αγιασμός θα γίνει ανα τάξη. Για τα φροντιστήρια θα ισχύουν όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα σχολεία.

Προβλέπονται συστηματικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις, κάθε μαθητής δημοτικού θα έχει δωρεάν ένα ατομικό παγούρι (δωρεά του Ιδρύματος Λασκαρίδη). Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας εξαιρούνται παιδιά με ειδικά προβλήματα υγείας- στα ειδικά σχολεία μάσκες θα χρησιμοποιούνται εφόσον είναι εφικτό. Οι απουσίες εφόσον ο μαθητής ή κάποιος στο περιβάλλον του νοσεί από κορωνοϊό δεν θα προσμετρώνται.

Πιο αναλυτικά για το άνοιγμα των σχολείων η κα Κεραμέως είπε:

«Σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου ανέλαβαν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί μας στα σχολεία και 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία της χώρας (αυτό συμπεριλαμβάνει και τα νηπιαγωγεία). Σημαντικός παράγοντας για αυτή την απόφαση ήταν να δώσουμε ικανό χρονικό διάστημα από την επιστροφή των εκδρομέων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών, καθώς στοιχεία δείχνουν ότι σημαντικό τμήμα του πληθυσμού δεν έχει ακομη επιστρέψει. Παράκληση προς τους εκδρομείς να επιστρέψουν με τις οικογένειές τους άμεσα, ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις τυχόν ασυμπτωματικών και γενικότερα να σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική εικόνα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ο οποίος είπε ότι ικανός αριθμός συμπολιτών μας δεν έχει επιστρέψει από τις διακοπές του. Το 85% των κατοίκων της πρωτεύουσας έχει επιστρέψει στην Αθήνα, είπε και τους κάλεσε να επιστρέψουν άμεσα.

Πιο αναλυτικά η κα Κεραμέως είπε ότι σκοπός της συνέντευξης Τύπου είναι να δοθούν κάποιες επιπλέον οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων. Όπως είπε, η έναρξη του σχολικού έτους θα γίνει με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης και κάθε βήμα αξιολογείται και επικαιροποιείται. Δεν θα διστάσουμε να λάβουμε και επιπλέον πιο αυστηρά μέτρα.

Είπε ακόμα ότι έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια και η παράδοση των βιβλίων έχει γίνει στην ώρα της.

Χρήση μάσκας

Η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών, ενώ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από Νηπιαγωγείο έως και την τρίτη Δημοτικού. Η κυβέρνηση διαθέτει δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

Είναι έτοιμες οι επικαιροποιημένες οδηγίες που θα σταλούν στα σχολεία, οι οποίες θα δημοσιευθούν επίσης στον ισότοπο του ΥΠΑΙΘ. Έχει δρομολογηθεί και η συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στο πλαίσιο της οποίας γιατροί θα επισκέπτονται τα σχολεία για να εξηγήσουν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης και βεβαίως την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας. Από την χρήση μάσκας εξαιρούνται τα παιδιά με γνωσιακή αναπτυξιακή η ψυχική διαταραχή συμπεριφοράς.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications