Γενική επιστράτευση κήρυξε η Αρμενία: Καλούνται στα όπλα όλοι έως 55 ετών - Σφοδρές αρματομαχίες (vid)

Γενική επιστράτευση κήρυξε η Αρμενία για να αντιμετωπίσει την σφοδρή επίθεση των Αζέρων, που έχοντας την υποστήριξη των Τούρκων, προελαύνουν μέσα στο έδαφος της του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο το Γερεβάν, καθώς καλούνται υπό τα όπλα όλοι οι άρρενες έως 55 ετών. Το σύνθημα του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας είναι:

«Δεν θα περάσουν», δίνοντας στη δημοσιότητα νέα βίντεο από προσβολές αρμάτων.

Νέα βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας από προσβολές αρμάτων μάχης του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια των σημερινών μαχών που σημειώθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το Αζερμπαϊτζάν «κήρυξε και πάλι τον πόλεμο» στον λαό της Αρμενίας, τόνισε σε τηλεοπτικό μήνυμα ο Αρμένιος πρωθυπουργός, Νικόλ Πασινιάν, στον απόηχο των βίαιων συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να διασφαλίσει ότι η Τουρκία δεν θα εμπλακεί στη διαμάχη της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε πλήρη στήριξη της Άγκυρας στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ κάλεσε την Αρμενία να «σταματήσει την επιθετικότητά της».

«Το απολυταρχικό καθεστώς (του Αζερμπαϊτζάν) κήρυξε και πάλι τον πόλεμο στον λαό της Αρμενίας», δήλωσε ο Νικόλ Πασινιάν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασής του. Εκτίμησε ότι το Μπακού και το Ερεβάν βρίσκονται στα πρόθυρα ενός «πολέμου μεγάλης κλίμακας» που θα μπορούσε να έχει «απρόβλεπτες συνέπειες» και να επεκταθεί εκτός του Καυκάσου.

Ο Νικόλ Πασινιάν απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει την ανάμειξη της Άγκυρας στη διαμάχη με το Αζερμπαϊτζάν. Προειδοποίησε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον νότιο Καύκασο και τις γειτονικές περιοχές.

Στήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν... «Ο τουρκικός λαός θα στηρίξει τους Αζέρους αδελφούς μας με όλα μας τα μέσα, όπως πάντα», διαμήνυσε ο Ταγίπ Ερντογάν με ανάρτησή του στο Twitter.

Στα βίντεο φαίνεται η καταστροφή αρμάτων μάχης, ενώ ένα από αυτά προσπαθεί να διαφύγει με φωτιά να έχει ξεσπάσει στο διαμέρισμα του κινητήρα, ανεπιτυχώς όμως καθώς στη συνέχεια όλο το άρμα τυλίγεται στις φλόγες.

Την ίδια ώρα και το Αζερμπαϊτζάν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με προσβολή οχυρής θέσης των Αρμενίων, ενώ έγινε γνωστό πως κήρυξε στρατιωτικό νόμο στο εσωτερικό της χώρας.

Υπό πολιορκία αρμενική στρατιωτική βάση
Όπως αναφέρουν τουρκικές πηγές, αρμενική στρατιωτική βάση στην περιοχή Aghdere βρίσκεται υπό πολιορκία από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Όπως επίσης λένε στη βάση βρίσκονται 1.000 έως 1.500 στρατιώτες της Αρμενίας.

Πασινιάν: Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία στα πρόθυρα πολέμου μεγάλης κλίμακας...!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications