Απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ με δηλητήριο που του έστειλαν σε φάκελο!

Όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά δίκτυα, υπήρξε απόπειρα δηλητηρίασης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μέσω δέματος που απεστάλη στον ίδιο.

Σύμφωνα με το CNN, ένα πακέτο που περιείχε το δηλητήριο Ricin και είχε ως παραλήπτη τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εντοπίστηκε από τις Αρχές όπως αποκάλυψαν δύο αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Ήδη δύο αναλύσεις, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, έχουν επιβεβαιώσει την ιδιαίτερα τοξική ουσία. Και μπορεί όλα τα δέματα και επιστολές που αποστέλλονται στον Λευκό Οίκο να ελέγχονται σε ειδικές εγκαταστάσεις πριν καν φτάσουν στην Ουάσινγκτον αλλά όπως έχουν δείξει και άλλες παρόμοιες απόπειρες μπορεί και να περάσει ένα τέτοιου είδους δέμα/φάκελος(σ.σ. πάντα υπάρχουν δυστυχώς και κενά ασφαλείας).

Οι αρχές βρίσκονται στο στάδιο των ερευνών για το ποιος ήταν ο αποστολέας που θέλει να σκοτώσει τον πρόεδρο και έχει πρόσβαση σε τέτοιες ουσίες.Το FBI και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ερευνούν το θέμα και κυρίως την ταυτότητα του αποστολέα.

Το Ricin είναι μια πολύ τοξική ένωση και έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μορφή σκόνης, σβόλων, ομίχλης ή οξέος. Σε περίπτωση κατάποσης, προκαλεί ναυτία, έμετο και εσωτερική αιμορραγία του στομάχου και των εντέρων, ακολουθούμενη από ανεπάρκεια του ήπατος, του σπλήνα και των νεφρών. Καταλήγει σίγουρα σε θάνατο από κατάρρευση του κυκλοφορικού συστήματος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications