Υψηλόβαθμος Τούρκος διπλωμάτης : Το Καστελόριζο βρίσκεται μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα

Χάρτη που διχοτομεί το Αιγαίο Πέλαγος αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της… Εύβοιας, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, ο Τούρκος υψηλόβαθμος διπλωμάτης και πρώην γενικός διευθυντής του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Έρτζιγες, λίγο μετά τον απόπλου του Ορούτς Ρέις προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο Τούρκος διπλωμάτης υποστηρίζει πως προκλητικά: «η Ελλάδα με τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της δημιουργεί ένταση στην περιοχή», προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει υποβάλει τον σχετικό χάρτη στα Ηνωμένα Έθνη και θεωρεί την περιοχή ότι βρίσκεται στη δικαιοδοσία της, αμφισβητώντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Παράλληλα με τους χάρτες που έχει αναρτήσει αποκρυσταλλώνει πλήρως τις τουρκικές προθέσεις στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος. «Το Καστελόριζο απέχει πολύ από την ηπειρωτική Ελλάδα ενώ βρίσκεται δίπλα στις τουρκικές ακτές και δεν μπορεί να έχει τόσο μεγάλη θαλάσσια δικαιοδοσία» σημειώνει ο Έρτζιγες, παρουσιάζοντας και χάρτη αμφισβητώντας την ελληνική δικαιοδοσία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Post A Comment:

1 comment

georgiosείπε...

μαιμουδες ουτε γλωσσα δεν εχετε δικια σας,τις καμηλες σας και στην μογγολια...η ευλογημενη ελια εχει μεγαλυτερη ιστορια απο εσας!!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications