Τέλος τα πάρτι ακόμα & στα σπίτια σε Μύκονο & Χαλκιδική - Όλοι θα φοράνε μάσκες παντού - Και στον δρόμο μασκοφόροι όλοι!

Τέλος και στα ιδιωτικά πάρτι στην Μύκονο και την Χαλκιδική διέταξε η κυβέρνηση, όπως επίσης και στην γενίκευση της χρήσης μάσκας εντός και εκτός σπιτιών και δημοσίων χώρων.

Δηλαδή ακόμα και στον δρόμο η διαταγή είναι να φοράνε όλοι μάσκα στο πρόσωπο σε Μύκονο και Χαλκιδική!

Μετά από έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για «επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης κινδύνων στην δημόσια υγεία» αποφασίστηκε η επιβολή των κάτωθι περιοριστικών μέτρων για όλη την Π.Ε. Χαλκιδικής και το Δήμο Μυκόνου ως εξής:

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Μυκόνου μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων και για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από την Παρασκευή 21-08-2020 και ωρα 06.00 έως και τη Δευτέρα 31-8-2020 και ώρα 06.00.

pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications