«Κύμα» αγωγών και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οι συνταξιούχοι, ναι αλλα ψηφίσαν Νέα δημοκρατία Σύριζα!

40 Χρονιά οι παππούδες ψηφίζουν τους ίδιους και τους ίδιους και τώρα κλαίγονται...

«Η κυβέρνηση της χώρας εξαπάτησε τους συνταξιούχους. Ο αγώνας των συνταξιούχων θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση». Με αυτό το μότο το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων αναφέρεται στην κυβερνητική απόφαση για τα αναδρομικά που θα δοθούν στους συνταξιούχους και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τα «ψίχουλα» της κυβέρνησης.

Αυξάνονται έτσι οι φωνές που από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για κοροϊδία και εξαπάτηση, καθώς βάσει της απόφασης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και της τροπολογίας που κατατέθηκε, με την εξαίρεση των δώρων και των επικουρικών τα 2/3 των 2,5εκ. δικαιούχων, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχοι, δεν θα πάρουν ούτε ευρώ!

Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει το ΕΝΔΙΣΥ, όταν οι μνημονιακές περικοπές υπερβαίνουν τα 80 δισ. ευρώ, «είναι τουλάχιστον ντροπή να διαφημίζει η κυβέρνηση ως… επιτυχία, την καταβολή 900 εκατ. ευρώ μικτά (648 εκατ. ευρώ καθαρά, αν αφαιρεθεί η παρακράτηση φόρου και η εισφορά υγείας), από τα αναδρομικά που οφείλει. Ακόμα χειρότερα, όταν η απόφαση του ΣτΕ, δικαιώνει τους συνταξιούχους για ένα ποσό της τάξης των 3, 9 δισ. ευρώ!»

Μάλιστα προαναγγέλλεται και δικαστικός αγώνας στην προσπάθεια της δικαίωσης για τις νόμιμες αξιώσεις των συνταξιούχων: «Το ΕΝΔΙΣΥ έχει ταχθεί, ήδη από το 2015, υπέρ του αναφαίρετου δικαιώματος των συνταξιούχων να διεκδικήσουν τις περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές με τις αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ. Όπως φαίνεται, μετά και τις κυβερνητικές επιλογές, η συγκεκριμένη διαδικασία θα αποτελέσει μονόδρομο για τα 2,1 εκατομμύρια των συνταξιούχων, οι οποίοι αισθάνονται τον εμπαιγμό στο πετσί τους».

Και συνεχίζει με αναφορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Πρέπει να τονιστεί ότι οι 400.000 περίπου συνταξιούχοι που έχουν καταθέσει αγωγές, θα λάβουν για το 11μηνο (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016), το σύνολο του ποσού που διεκδικούν έντοκα. Άρα θα λάβουν επιστροφή αναδρομικών για περικοπές στην κύρια και την επικουρική σύνταξη, αλλά και τα δώρα, σε κύρια και επικουρική. Οι νόμιμες αξιώσεις των συνταξιούχων φθάνουν τουλάχιστον μέχρι 31.12.2018. Γι’ αυτό άλλωστε θα υποστηρίξουμε ως ΕΝΔΙΣΥ προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Ίδια ιστορία με αυτούς εδώ :

H εποχη που χάιδευες τα αυτιά των ελαφρόμυαλων έχει περάσει, πόσο δε όταν αυτοί ειναι δημόσιος κίνδυνος πλέον για τους υπολοίπους σκεπτόμενους....

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications