Ρωσία: Ο Πούτιν ανακοίνωσε πως εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό ενέκρινε το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας πως η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί.

Το εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya της Μόσχας, έλαβε το πράσινο φως από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, αποκάλυψε ο Πούτιν. Είπε ότι ελπίζει ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει σύντομα μαζική παραγωγή του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε πως η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και είπε πως ανέβασε λίγο πυρετό μετά την χορήγηση του εμβολίου, αλλά γρήγορα έπεσε.

«Μία από τις κόρες μου έκανε το εμβόλιο. Υπό αυτή την έννοια, συμμετείχε στο πείραμα. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό ανέβασε 38 πυρετό, την επόμενη ημέρα έπεσε στο 37 κι αυτό ήταν όλο».

Η Αντιπρόεδρος της Ρωσίας Τατιάνα Γκολίκοβα είπε πως το εμβόλιο θα χορηγηθεί στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας από τον Σεπτέμβριο, ενώ θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό από τον Ιανουάριο.

Επιφυλάξεις του ΠΟΥ για το ρωσικό εμβόλιο.

Να σημειωθεί πως πριν από μερικές ημέρες, ο ΠΟΥ είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό. «Ορισμένες φορές μεμονωμένοι ερευνητές ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν κάτι, το οποίο, φυσικά, ως γεγονός, είναι εξαιρετική είδηση» είχε αναφέρει για το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Κριστιάν Λιντμέγερ. Ωστόσο τόνιζε:

«Αλλά μεταξύ της ανακάλυψης και της ένδειξης πως ενδεχομένως να υπάρχει ένα εμβόλιο που λειτουργεί και πέρασε όλα τα στάδια, υπάρχει μεγάλη διαφορά».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications