Σάλος στις ΗΠΑ με την διανοητική κατάσταση του Τζο Μπάιντεν: Έδωσε αλλοπρόσαλλες απαντήσεις σε συνέντευξη

Αρνήθηκε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν την πρόταση να υποβληθεί σε τεστ γνωστικών ικανοτήτων για να αξιολογηθεί η διανοητική του κατάστασή, καθώς πολλοί είναι αυτοί που αμφιβάλουν εάν ο Μπάιντεν είναι διανοητικά ικανός για να αναλάβει ένα τόσο σημαντικό ρόλο όπως αυτό του προέδρου των ΗΠΑ, λόγω σοβαρών ενδείξεων ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ στα πρώτα στάδια της νόσου.

«Όχι, δεν θα κάνω το τεστ. Γιατί, πρέπει να κάνω ένα τεστ;», απάντησε, σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε σήμερα, όπου ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Και στο τέλος της συνέντευξης ο Τζο Μπάιντεν κόμπιαζε και χρειάστηκε να προσπαθήσει αρκετές φορές μέχρι να πει: «Είμαι έτοιμος να αφήσω το αμερικανικό κοινό να κρίνει τη φυσική και πνευματική υγεία μου».

Σε ηλικία 77 ετών, η διανοητική ευελιξία του τίθεται συνεχώς υπό αμφισβήτηση από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στις 3 Νοεμβρίου στις προεδρικές εκλογές.

«Είναι σαν να σας έλεγα, προτού έλθετε σε αυτήν την εκπομπή, να κάνετε ένα τεστ για να δούμε εάν παίρνετε κοκαΐνη ή όχι. Τι θα πιστεύατε; Είστε πρεζόνι;», συνέχισε ο ίδιος απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο του CBS,ο οποίος έμεινε άφωνος στον οποίο έδινε τη συνέντευξη, για το συνέδριο των αμερικανικών ενώσεων μαύρων (NABJ) και ισπανόφωνων (NAHJ) δημοσιογράφων των ΗΠΑ.

Αυτή η αλλοπρόσαλλη τοποθέτηση προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CBS Έρολ Μπαρνέτ ανέφερε αργότερα ότι ζήτησε από το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τη σχέση μεταξύ ενός γνωστικού τεστ και μιας εξέτασης για κοκαΐνη.

Το επιτελείο προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε από την πλευρά του να θέσει υπό αμφισβήτηση τη διανοητική ικανότητα του Μπάιντεν επικαλούμενο το τέλος της συνέντευξης, καθώς ο Τζο Μπάιντεν κόμπιαζε και χρειάστηκε να προσπαθήσει αρκετές φορές μέχρι να πει: «Είμαι έτοιμος να αφήσω το αμερικανικό κοινό να κρίνει τη φυσική και πνευματική υγεία μου».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πει στα τέλη Ιουλίου ότι "αρίστευσε" σε ένα γνωστικό τεστ. Γεμάτος υπερηφάνεια, είχε αναφέρει πως η δοκιμασία περιελάμβανε για παράδειγμα ένα τεστ μνήμης. «Μας ζητούν να επαναλάβουμε λέξεις: άνθρωπος, γυναίκα, άνδρας, κάμερα, τηλεόραση. Εγώ είπα ναι, είναι: άνθρωπος, γυναίκα, άνδρας, κάμερα, τηλεόραση».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications