Γονέας: «Πώς ζητήσατε να διώκεται ποινικά όποιος αρνείται το εμβόλιο, χουντική η επιβολή της μάσκας» (vid)

Νέα κόντρα γονέα, ιατρού και δημοσιογράφου με αφορμή την μάσκα στα σχολεία. Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ανέφερε πω είναι επιβεβλημένη η χρήση μάσκας στο σχολείο.

Από τη μεριά του, ο Αλέξανδρος Αγγελής, πατέρας τεσσάρων μαθητών, επισήμανε ότι δεν θα στείλει τα παιδιά του στο σχολείο αν τα υποχρεώσουν να φορούν μάσκες και ένας λόγος «είναι η σύγχυση που επικρατεί στην ενημέρωση για το αν τα παιδιά πρέπει να φορούν μάσκα ή όχι».

Ο κ. Αγγελής, χωρίς να απορρίψει την ύπαρξη του ιού, ανέφερε ότι στην αρχή οι ειδικοί έλεγαν ότι η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται, με τον κ. Εξαδάχτυλο να ανταπαντά ότι αυτό είχε ζητηθεί «για τον απλό λόγο ότι παγκοσμίως δεν υπήρχαν μάσκες για να φορούν οι άνθρωποι», ενώ τόνισε ότι πρόκειται για καινούργιο ιό, με τις έρευνες και τις μελέτες να… ανανεώνονται συνεχώς.

Ο κ. Αγγελής δήλωσε ότι θα εξαντλήσει τα περιθώρια που έχει προκειμένου να μην στείλει τα παιδιά του στο σχολείο, καθώς «η χρήση μάσκας θα τους δημιουργήσει περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα μακροπρόθεσμα, απ’ ότι να περάσουν έναν ιό επικίνδυνο», ενώ χαρακτήρισε «χουντική επιβολή» την χρήση μάσκας.

Επιπροσθέτως, ο κ. Αγγελής τόνισε πως υπάρχει και σύγχυση στον τρόπο με τον οποίο νοσούν τα παιδιά, αφού στην αρχή οι ειδικοί έλεγαν ότι νοσούν δυσκολότερα από τους ενήλικες.

«Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά νοσούν ελαφρύτερα, αλλά μεταδίδουν με αδιευκρίνιστο τρόπο τον ιό», ήταν η απάντηση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος ζήτησε από όλους να τηρούν τα μέτρα περιορισμού.

Τέλος, ο πατέρας, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο είπε πως «Υπερβάλλετε σε μεγάλο βαθμό. Δεν μπορώ να δεχτώ πως ζητήσατε δημόσια από την Εισαγγελία να διώκεται ποινικά όποιος δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο» (στο 7.36 του παρακάτω βίντεο).

Δείτε όλη την συζήτηση:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications