“Απάντηση στην Τουρκία”  «που τώρα τα έκανε πάνω της»: Δεκάδες Ελληνικά μαχητικά από τη Λιβύη μέχρι Κύπρο

“Απάντηση στην Τουρκία” απο τέτοιες γελοιότητες πρώτοι οι ραγιάδες απο τον πιο μικρο (τον κάθε Νεοέλληνα) μέχρι το πιο μεγάλο (αρχηγός ΓΕΕΘΑ ας πούμε ), τώρα δεν μπορούν να κοιμηθούν στην Τουρκιά από το "ηχηρό μήνυμα", η Ελλάδα και η Τουρκιά ειναι στο ΝΑΤΟ που σημαίνει ότι δεν γίνεται να πολεμήσουν δυο χώρες του ΝΑΤΟ μεταξύ τους! όποτε σας ταΐζουν σανό όλοι ομαδικά εδώ και 10 χρονιά για πόλεμο Ελλάδας Τουρκιάς, για να κρατούν υπό φόβο τους μορφωμένους ηλίθιους με πτυχία :

Στο διάστημα 25 – 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη 4μερης άσκηση στην Κύπρο με μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία, με την συμμετοχή Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Κύπρου. Ήδη η Γαλλία στέλνει τρία Rafale, τα οποία θα μετάσχουν σε κοινές ασκήσεις με την Πολεμική Αεροπορία .

Ο Δ´ και ο Α’ κλάδος του ΓΕΕΘΑ ανέλαβαν να συντονίσουν ότι είχε αποφασιστεί σε υπουργικό επίπεδο και να οργανώσουν την 4μερή άσκηση. Βεβαίως, όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Υπάρχει ένας ιθύνων νους, με στρατηγική και όραμα και μια αξιόπιστη ομάδα, που πιστεύει στην διακλαδικότητα και τη σημαντικότητα όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έτσι, ταυτόχρονα με τις ασκήσεις Ελλάδας – ΗΑΕ στην Μεσόγειο, από Λιβύη μέχρι το Καστελόριζο, έρχεται να κουμπώσει η τετραμερής από Καστελόριζο μέχρι Αμμόχωστο. Με απλά λόγια ειδικά το διάστημα 25 έως 28 Αυγούστου τα ελληνικά μαχητικά θα πετούν από τη Λιβυη μέχρι την Αμμόχωστο, εκπέμποντας εκκωφαντικό μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος, με συμμαχίες οι οποίες ενισχύονται και σφυρηλατούνται μέσω κοινών ασκήσεων, σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο.

Το μήνυμα που εκπέμπει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προς όλα τα Επιτελεία και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αυτό της εγρήγορσης και συνεχούς εκπαίδευσης.Λήγει η παράνομη τουρκική NAVTEX για έρευνες εντός της Ελληνικής ΑΟΖ

Λήγει σήμερα η παράνομη τουρκική NAVTEX για έρευνες εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, με το Βερολίνο να αναθερμαίνει τις διαδικασίες για έναρξη διαλόγου Ελλάδας- Τουρκίας αναφέρει το sigmalive.com.

Για τις παράνομες ενέργειες της Αγκύρας, η Ελλάδα ενημέρωσε ήδη τα Ηνωμένα Έθνη. Την Τρίτη, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας θα επιχειρήσει με ταξίδια–αστραπή σε Αθήνα και Άγκυρα, να επαναφέρει στο τραπέζι τις δυο χώρες, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών.

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές προς την προέδρευσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γερμανία, ότι οι επαφές μεταξύ των δυο χωρών θα αρχίσουν από εκεί που έμειναν το 2016, με την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα τερματίσει τις προκλήσεις.

Σε μία άλλη εξέλιξη, τίθενται αύριο ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων για κύρωση, οι συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο.

Εξάλλου, την Παρασκευή, στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, θα παρουσιάσει στους 27, την λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications