Μάνη: Μάχη με τα δύο ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς

Συνεχίζεται σε δύο πλέον μέτωπα η μάχη με την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην ανατολική Μάνη. Παρά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες από τα πεζοπόρα τμήματα και τους πυροσβέστες, το ξημέρωμα της Κυριακής βρήκε δύο ενεργά μέτωπα, το ένα στην Δροσοπηγή και το δεύτερο στο Γέρμα.

Θείο δώρο ήταν η εξασθένηση των ανέμων τη νύχτα που έδωσε την ευκαιρία στους ήρωες πυροσβέστες και εθελοντές να τιθασεύσουν ένα μεγάλο μέρος της πύρινης λαίλαπας.

Ανεξέλεγκτη είναι, πλέον, η μεγάλη δασική φωτιά που ξέσπασε κατά τις 12.00 το μεσημέρι στην περιοχή Δρακουλιάνικα της Λακωνικής Μάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας kedenews.gr, οι φλόγες έφτασαν στο χωριό Δεμιριάνικα και προκάλεσαν φθορές σε κάποια από τα σπίτια, με τις κεραμοσκεπές και τα πορτοπαράθυρά τους να έχουν υποστεί καταστροφές.

Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα 5 οχήματα της πυροσβεστικής, επιχειρώντας να στήσουν μια αντιπυρική ζώνη, με τη βοήθεια των κατοίκων. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να προφυλάξουν τις περιουσίες τους, τρεις από αυτούς υπέστησαν ελαφριά εγκαύματα, κατά τη μάχη που έδωσαν με τις φλόγες.

Νωρίτερα, και ενώ η πυρκαγιά συνέχιζε ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο, με τους πυροσβέστες να μάχονται απεγνωσμένα να τη θέσουν υπό έλεγχο όσο διαρκεί το φως της ημέρας, λίγο πριν τις 14.00 το πύρινο μέτωπο «έσπασε» στα δύο.

Παρά το γεγονός ότι το πρώτο «υπομέτωπο» δεν ανησύχησε την Πυροσβεστική, καθώς είχε φορά προς το βουνό, το δεύτερο, το οποίο είχε φορά προς τους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη Νεάπολη, ανάγκασε τις Αρχές να δώσουν εντολή για προληπτική εκκένωση πέντε εξ αυτών (Βάχος, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι), για παν ενδεχόμενο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications