Τσίπρας: Περιμένω από την κυβέρνηση να μην κάνει τίποτα λιγότερο από όσα κάναμε εμείς το 2018

«Το ελάχιστο που περιμένω από την κυβέρνηση είναι, σε περίπτωση απόπειρας έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να μην κάνει τίποτα λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβρη του 2018» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας τέθηκαν στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης υπό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Τρίτης.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο τομεάρχης της ΚΟ για θέματα Εθνικής Άμυνας, Θοδωρής Δρίτσας, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο πρώην Αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και ο διπλωματικός σύμβουλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν «η διαρκής κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο πριν όσο και αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, όπου δεν συζητήθηκαν εν τέλει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, καθώς και η NAVTEX που εξέδωσε σήμερα η Άγκυρα για έρευνες του «Uruc Reis» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

«Μετά την πλήρη διπλωματική αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής, το ελάχιστο που περιμένω από την κυβέρνηση είναι, σε περίπτωση απόπειρας έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να μην κάνει τίποτα λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβρη του 2018», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζοντας ότι τον Οκτώβριο του 2018 η Ελλάδα με τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» απέτρεψε τουρκικό πλοίο από το να πραγματοποιήσει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Και πόλεμο σε όλες τις ανεξάρτητες πήγες ξέχασε να πει!!!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications