Ο Ακέφαλος καβαλάρης του Τέξας - Η ιστορια πίσω από τον μύθο

Αυτή η ιστορία υποτίθεται ότι βασίζεται σε ένα πραγματικό ιστορικό γεγονός. Στη λέξη "Ακέφαλος καβαλάρης", μερικοί άνθρωποι θα θυμούνται ένα μυθιστόρημα με το ίδιο όνομα από τον Mine Reed, και ένα άλλο μυστικιστικό μυθιστόρημα του Washington Irving "The Legend of Sleepy Hollow".

Στην πραγματικότητα, τέτοιες οντότητες εμφανίστηκαν σε μύθους και θρύλους πριν από χιλιάδες χρόνια. Για παράδειγμα, στους Κέλτικους θρύλους υπάρχει ο λεγόμενος dulachan "σκοτεινός άνθρωπος - ένα υπερφυσικό πλάσμα, παρόμοιο με τις νεράιδες, πάνω σε ένα άλογο χωρίς να έχει κεφάλι.Πιο συγκεκριμένα, έχει κεφάλι, αλλά το κρατά στη μασχάλη του, και από την άλλη κρατά τα οστά της σπονδυλικής στήλης σαν μαστίγιο (βλέπε σχετική εικόνα παρακάτω).

Η αμερικανική πολιτεία του Τέξας έχει τον δικό της τοπικό μύθο για ένα φοβερό ακέφαλο φάντασμα... Οι ρίζες του ανάγονται στα μέσα του 19ου αιώνα. Εκείνα τα χρόνια, το Τέξας ήταν μια πολύ εγκληματική περιοχή. Βιαστές, δολοφονίες, ληστές και πολύ επιθετικές ινδικές φυλές στις ατελείωτες ερημικές περιοχές,που έκαναν επιθέσεις σε οποιονδήποτε άποικο της Αμερικής συναντούσαν στο δρόμο τους.

Ο πρώην στρατιώτης και βετεράνος του πολέμου Creed Taylor ζούσε σε εκείνα τα μέρη εκείνη την εποχή, μαζί με τον φίλος του William Alexander Andersen, με το παρατσούκλι "Big Foot". Είχαν πολλά αγροκτήματα με άλογα και αγελάδες που ηταν εύκολα θηράματα για τους ληστές.

Το 1850, ένας διάσημος ντόπιος κακοποιός, με το παρατσούκλι Vidal, άρχισε να επιτίθεται στους κτηνοτρόφους κοντά στο Ρίο Γκράντε. Ο στόχος του ήταν τα όμορφα και δυνατά άλογα για να τα πουλήσει καθώς και αγελάδες. Κατά τη διάρκεια των πολλών από τις τολμηρές επιδρομές του, έκλεψε δεκάδες άλογα.

Όταν ο Vidal έκλεψε άλογα από το αγρόκτημα του Tylor και του Wallace καταζητούνταν νεκρός η ζωντανός σε όλη την πολιτεία. Συγκέντρωσαν μια μεγάλη ομάδα για να τον βρουν και να τον σκοτώσουν. Τελικά κατάφεραν να εντοπίσουν το κρησφύγετο του.Ο Vidal σύντομα πυροβολήθηκε και έπεσε κάτω νεκρός από τον Creed Taylor και τους συνεργάτες του. Αλλά η ιστορία δεν τελείωσε εκεί.

Θέλοντας να τρομοκρατήσουν τους άλλους κακοποιούς της περιοχής, του έκοψαν το κεφάλι και τον έβαλαν πάνω στο άλογο του χωρίς κεφάλι, το θέαμα ηταν τρομακτικό, ένας ακέφαλος ιππέας περιπλανιέται στην έρημο.

Κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων το άλογο με τον νεκρό αναβάτη περιφερόταν στην περιοχή και το είχαν συναντήσει πολλοι ντόπιοι αγρότες, και φοβισμένοι περιέγραφαν την συνάντηση τους με το "El Muerto" ("Dead Man"), ο νεκρός άντρας που οδηγεί ένα άλογο. Όσο πιο πολύ γινόταν αποσύνθεση στο πτώμα του Vidal, τόσο πιο τρομακτικός φαινόταν ο ακέφαλος καβαλάρης.

Σύντομα, αυτές οι ιστορίες του ακέφαλου καβαλάρη αρχισαν να παίρνουν άλλη τροπή, είπαν ότι το άλογο έβγαζε φωτιά από τα ρουθούνια του,και έβγαζε αστραπές κάτω από τις οπλές του,και ότι στην πλάτη του ακέφαλου καβαλάρη καθόταν ένας δαίμονας από την Κόλαση.

Για αρκετά χρόνια, το άλογο περιπλανήθηκε στην ερημιά, μεταφέροντας το αποσυντεθειμένο πτώμα του ληστή, έως ότου είτε πέθανε από φυσικό θάνατο είτε σκοτώθηκε. Στη συνέχεια, κάποιος έβγαλε τον σκελετό του Vidal από τη σέλα και τον έθαψε σε έναν ράντσο στην περιοχή οπού βρέθηκε το άλογο νεκρό.

Αλλά ο μύθος έζησε. Οι άνθρωποι της περιοχής άρχισαν να μιλούν ότι συνεχίζουν να βλέπουν τον ακέφαλο ιππέα ως φάντασμα μαζί με το άλογο,να περιπλανιέται στις κοιλάδες και τους λόφους πολλά χρονιά αργότερα..Λέγεται ότι όταν πλησίασαν άνθρωποι το φάντασμα εξαφανιζόταν μπροστά στα μάτια τους.

Ακόμα και σήμερα, το φάντασμα El Muerto εμφανίζεται κατά καιρούς στο νότιο Τέξας στην ίδια κομητεία. Οι προσπάθειες των ιστορικών και ερευνητών να αποδείξουν τι είναι αλήθεια σε αυτήν την ιστορία και τι είναι η φαντασία ειναι άκαρπες. Αποκαλύφθηκε μόνο ότι ο Creed Taylor και ο "Big Foot" πραγματικά υπήρχαν στα μέσα του 19ου αιώνα σε αυτή την περιοχή.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications