Η ανακάλυψη και αποκατάσταση ενός αεροσκάφους Fw 190 της  Luftwaffe (vid)

Η ιστορία ανακατασκευής σπάνιων αεροσκαφών του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα αεροσκάφος Focke Wulf FW-190A5 / U3 Wurger WWII Luftwaffe της 4./JG54. Ο πιλότος ηταν ο Feldwebel Paul Ratz, χάθηκε το 1943 και βρέθηκε το 1989.

Το Focke-Wulf Fw 190 Würger (Αετομάχος), ήταν μονοθέσιο, μονοκινητήριο καταδιωκτικό αεροσκάφος της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας (Luftwaffe) Παρθενική πτήση 1 Ιουνίου 1939... Χρησιμοποιήθηκε εκτενέστατα κατά τον Β΄ΠΠ, όπου κατασκευάστηκαν πάνω από 20.000, εκ των οποίων κάπου 6.000 αεροσκάφη ήταν μαχητικά-βομβαρδιστικά. Η παραγωγή του ξεκίνησε το 1941 και κράτησε μέχρι το τέλος, ο τύπος διαρκώς αναβαθμίζονταν.

Το Fw 190 ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στους πιλότους του και γρήγορα αποδείχθηκε ανώτερο του καλύτερου καταδιωκτικού της Βρετανικής RAF.. Είχε καθήκοντα μαχητικού, προσβολής επίγειων στόχων, μαχητικού-βομβαρδιστικού, συνοδευτικού βαρέων βομβαρδιστικών και νυκτερινού μαχητικού.

Σύμφωνα με σχόλια για την ιστορία και την ανακατασκευή του: Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγο βλάβης στο κινητήρα, ανασύρθηκε με ελικόπτερο επειδή βρισκόταν σε πολύ απρόσιτη και απομακρυσμένη περιοχή και στη συνέχεια μετακινήθηκε με φορτηγό. Το αεροπλάνο αγοράστηκε απο εναν Βρετανό συλλέκτη. Και πέρασε σε πολλά χεριά ο πρώτος ιδιοκτήτης του ξεκίνησε μια αποκατάστασης του χρώματος, αλλα διατηρούσε το μεγαλύτερο μέρος του αρχικού χρώματος του αεροπλάνου. Κατά τον καθαρισμό του, το αεροπλάνο φωτογραφήθηκε για να μελετηθεί το ασυνήθιστο μοτίβο καμουφλάζ για εκείνη την εποχή. Οι ιστορικοί ήθελαν τις ακριβείς αποχρώσεις που είχε αρχικά κατά την αποκατάσταση.

Όταν η Flying Heritage & Combat Armor Museum, αγόρασε το αεροπλάνο, έγινε αποκατάσταση από ομάδα πολύ ταλαντούχων ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τελικά στάλθηκε στις ΗΠΑ για αποκατάσταση του κινητήρα οργάνων κτλ, ξόδεψαν πολλά δολάρια για την ανακατασκευή του.

Άλλος γράφει το εξής:Το αεροπλάνο ήταν ένα Focke-Wulf 190, και ήταν το βασικό αεροσκάφος που χρησιμοποίησε η γερμανική Luftwaffe. Το συγκεκριμένο FW190 κατασκευάστηκε τον Απρίλιο του 1943 σε ένα εργοστάσιο στη Βρέμη. Ποιος ήταν ο πιλότος; Το όνομά του ήταν Paul Ratz. Ήταν νικητής σε αρκετές αεροπορικές μάχες και επέζησε από τρία ατυχήματα. Το αεροπλάνο έπεσε στο έδαφος του εχθρού (Ρώσων). Φαίνεται ότι ο Ratz απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Siwerskaja στις 19 Ιουλίου 1943, έπρεπε να πετάξει πάνω από εχθρικές γραμμές και να επιτεθεί σε ένα θωρακισμένο τρένο, το αεροπλάνο του υπέστη ζημιά.

Αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο δάσος. Άφησε το αεροπλάνο του και κατευθύνθηκε δυτικά ώστε να φτάσει σε γερμανικό έδαφος . Ωστόσο, συνελήφθη από τους Ρώσους και έζησε σε στρατόπεδο αιχμάλωτων μέχρι το 1949 . Πέθανε το 1989 χωρίς να γνωρίζει ότι είχε βρεθεί το αεροπλάνο του. Το αεροπλάνο εντοπιστικέ στο δάσος από ελικόπτερο και μελετήθηκε. Στη δεκαετία του 1990 έγιναν προσπάθειες αποκατάστασης. Αργότερα αγοράστηκε από τη Flying Heritage που ολοκλήρωσε την αποκατάσταση του στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.Κατά την αποκατάσταση ανακαλύφθηκε ότι οι σωλήνες καυσίμου ήταν μπλοκαρισμένες. Το αεροπλάνο είχε περάσει από έλεγχο λίγες μέρες πριν απογειωθεί ο Ratz. Σαμποτέρ συχνά δούλευαν σε γερμανικά εργοστάσια, οπότε κάποιος είχε σαμποτάρει το αεροπλάνο.

Κάποια αλλά σχόλια : Η κάμερα από το 1943 των Γερμανών είναι καλύτερης ποιότητας από την κάμερα των Ρώσων του 1989...
Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η σύγχρονη αεροπορία προήλθε από την Γερμανική αεροπορία (πράγματι σαν κοράκια έπεσαν να αρπάξουν την τεχνολογία,βλέπε μηχανές jet, μάλιστα άρπαξαν το πρώτο ελικόπτερο στο κόσμο το Flettner Fl 282 Kolibri και το πήγαν στην Αμερική, και σε ντοκιμαντέρ για την ιστορία του ελικοπτέρου δεν αναφέρουν πουθενά ότι όλα τα ελικόπτερα βασίζονται στο γερμανικά ελικόπτερα και παρουσιάζουν κάτι άσχετους σε αποτυχημένες προσπάθειές κατασκευής ελικοπτέρου, επι 5 χρονιά τώρα δεν έχουν βάλει στην google κανένα αφιέρωμα για εφευρέτες ευρωπαϊκού καυκάσιου γένους , ούτε για τον tesla ούτε καν για τον Βέρνερ φον Μπράουν! λεπτομέρειες που ελάχιστοι προσέχουν αλλα δείχνουν ποιοι ειναι οι ρατσιστές και σε ποιους.
Υπήρχαν και ελάχιστα από σημιτικές ράτσες αριστερούς και κομμουνιστες που έλεγαν τα γνωστά παραμυθία για την σβάστικα, το ότι η Ρωσία έχει ακομα το μασονικό αστέρι των μπολσεβίκων δεν τους ενοχλεί,αυτοί οι γελοίοι και αδίσταχτοι σημιτο-συμμορίτες ειναι ικανοί να βγαλουν νόμο να απαγορεύεται και στην Αμερική σε ιστορικά αεροπλάνα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications