Τσαβούσογλου: «Την Αγιά Σοφιά την κατακτήσαμε και μας ανήκει»!

Η Αγιά Σοφιά κατακτήθηκε και ανήκει στην Τουρκία, δήλωσε προκλητικότατα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πριν από λίγο αναφερόμενος στο Στολίδι της Ορθοδοξίας.

Η Αγιά Σοφιά «είναι περιουσία της τουρκικής δημοκρατίας» δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε μια άκρως προκλητική τοποθέτηση που είχε σκοπό να θίξει το συλλογικό θυμικό των Ελλήνων.

Είπε μάλιστα με περίσσιο θράσος ότι η Ελλάδα δεν έχει λόγο να μιλάει για την Αγιά Σοφιά και με το τι θα κάνει η Τουρκία στην επικράτειά της.

Βέβαια τι να περιμένεις από ένα λαό που αρπάζει τους ναούς των άλλων για να τους κάνει δικούς του. Οι εορτασμοί στην Κωνσταντινούπολη και η ανάγνωση στίχων από το Κοράνι εντός της Αγιάς Σοφιάς, την προηγούμενη Παρασκευή, ανήμερα της επετείου της Άλωσης που εορτάζεται ως ημέρα της «Κατάκτησης» στην Τουρκία είχαν προκαλέσει εύλογες αντιδράσεις από παντού.

Αναφερθείς στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας διεμήνυσε ότι κάθε συμφωνία δεν περιλαμβάνει την Τουρκία είναι «άκυρη και κενού περιεχομένου».

Περισσότερα σε λίγο

pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications