Συνελήφθη γιατρός «μαϊμού»:  βούτυρο στο ψωμί των συμμοριτών που όμως αυτόν δεν τον έβγαλαν «απατεώνα»

Δεκάδες πολίτες είχε καταφέρει να εξαπατήσει ένας 47χρονος που παρίστανε τον γιατρό ενώ τρεις ασθενείς, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, έχασαν τη ζωή τους.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 47χρονος γιατρός «μαϊμού» που είχε καταφέρει να εξαπατήσει τουλάχιστον 45 άτομα, υποσχόμενος μια θεραπεία δικής του επινόησης και αναγκάζοντας τα θύματά του να σταματήσουν την κανονική τους αγωγή.

Ο άνδρας, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το ένταλμα σύλληψης αφορά σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.
Είχε προηγηθεί έρευνα 13 τουλάχιστον μηνών, στο πλαίσιο της οποίας οι Αρχές εντόπισαν πλήρως το εύρος της δράσης του, που χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρουργός – φυσιοπαθητικός.

Δεν αρκέστηκε σε έναν «ρόλο»
Ο «γιατρός» εμφανιζόταν ακόμα ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Για να γίνει πιο πειστικός και να χτίσει το κοινωνικό-επαγγελματικό του προφίλ, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Ψάρευε» σοβαρά ασθενείς ποντάροντας στον πόνο τους
Ως προς τη μεθοδολογία του, ο «γιατρός» αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να σταματήσουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν μια δική του «θεραπεία» και τους υποσχόταν πλήρη ίαση.

Αυτή η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως εξελιγμένα ειδικά φάρμακα–αποστάγματα. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα προέκυψε πως τα σκευάσματα περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Σε πολλές περιπτώσεις εμφανιζόταν και σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός–συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε εξετάσεις, ή αναλάμβανε τον συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ η λεία του
Ο συλληφθείς απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον 15.000 ευρώ. Τα χρηματικά ποσά τα έπαιρνε είτε σε μετρητά είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος. Νεκροί τρεις ασθενείς του
Ο αριθμός των ασθενών που κατάφερε να ξεγελάσει εκτιμάται ότι είναι μεγάλος και μέχρι τώρα, με βάση τα στοιχεία της έρευνας, έχουν προσδιοριστεί 45 τουλάχιστον περιπτώσεις.

Αυτόν πως και δεν έβγαλαν απατεώνα οι συμμορίτες και να τον ξεφτιλίζουν δημοσιά χωρίς να έχουν επιπτώσεις από αστυνομία? προφανώς δεν ενόχλησε την ψευδό-ιατρική τους(που ειναι του 1500 πάρα την τεχνολογία) και που προωθούσε κάνναβη, μήπως ειναι από την φάρα τους που από την φύση τους ειναι εγκληματικά στοιχειά, γιαυτό και δεν βάζουν καν όνομα και την φάτσα του?

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications