Αποκαλυπτική έρευνα: Έτσι πέφτουν θύματα οι άντρες από sites γνωριμιών

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας, δημοσιεύσαμε μια αγγελία που βρήκαμε σε ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας, που μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει, εκ πρώτης.

Σήμερα, μετά από πληροφόρηση εκ των έσω που είχαμε, σας ενημερώνουμε για το πως λειτουργεί το σύστημα, για να παρακινεί τους αφελείς άρρενες που μπαίνουν στα νέα αυτά sites γνωριμιών, να πληρώνουν ακριβά το κάθε μήνυμα που στέλνουν σε γυναίκες, που τελικά είναι άντρες, υπάλληλοι των sites αυτών. Δεν τσουβαλιάζουμε όλα τα sites βέβαια, μιας και δεν έχουμε την δυνατότητα να τα ελέγξουμε όλα, αλλά καλό θα είναι, όσοι μπαίνετε σε τέτοιες ιστοσελίδες, να έχετε το νου σας.

Η ιστορία έχει ως εξής...Μετά από καιρό, αφού στείλει κάποιος e-mail ενδιαφέροντος για την αγγελία που σας έχουμε δημοσιεύσει ήδη, λαβαίνει ένα e-mail με τα όσα αφορούν την εργασιακή θέση.

Εκεί, σου λένε επ' ακριβώς ότι πρέπει να λειτουργείς ως γυναίκα, ανάλογα με το εκάστοτε προφίλ που σου ανοίγει. Άλλοτε θα παριστάνεις την 19χρονη και άλλοτε την 60χρονη, με σκοπό πάντα, να καταφέρεις το θύμα, -που δεν ξέρει ενίοτε ότι μιλά με άντρα-, ώστε να απαντά στο κάθε μήνυμα σου, και να χρεώνεται όσο γίνεται περισσότερο.

Αν δεχτείς, τότε σου έρχονται οδηγίες για την ταχύρυθμη εκπαίδευση σου, η οποία διαρκεί σχετικά λίγη ώρα, και γίνεται μέσω skype, με ανταλλαγή μηνυμάτων, που σε παραπέμπουν σε διάφορα "μαθήματα".

Υπάρχει απόλυτη μυστικοπάθεια, και δεν γνωρίζει ο υποψήφιος υπάλληλος με ποιον μιλά πραγματικά. Μετά το "μάθημα" απαντάς, με επίβλεψη του προσωπικού σου μάνατζερ πάντα, κάποια μηνύματα στους αφελείς που σε νομίζουν για γυναίκα, για να δουν αν μπήκες στο κλίμα. Αν δουν ότι είσαι έτοιμος και τα μηνύματα/απαντήσεις σου είναι ικανά να παρακινήσουν το θύμα/πελάτη να στείλει εκ νέου μήνυμα, τότε ξεκινάς δοκιμαστική περίοδο και μετά είσαι έτοιμος και μόνος ανάλογα... το ταλέντο σου στην νόμιμη αυτή κοροιδία (το νόμιμο θα το δείτε παρακάτω).

Η όλη επικοινωνία γίνεται στα Ελληνικά και ενίοτε στα Αγγλικά.
Το ίδιο γίνεται και σε άλλες γλώσσες.
Οι πληρωμές τελικά, δεν είναι με μισθό όπως γράφει η αγγελία, αλλά ανάλογα με τα μηνύματα που θα σταλθούν από σένα. Σε κάθε μήνυμα που απαντά ο υπάλληλος, κερδίζει κάποια λεπτά του ευρώ.
Το έκαστο μήνυμα δε, που πληρώνει το θύμα-πελάτης, είναι... κρατηθείτε, πάνω από 1 ευρώ!!!

Η εταιρεία, που έχει έδρα στο εξωτερικό και λειτουργεί με αυτό το κόλπο σε πολλές γλώσσες (Τώρα ψάχνουν και υπαλλήλους για την Ιαπωνική γλώσσα), έχει όλα τα στοιχεία του υποψήφιου υπαλλήλου.
Πως παραπλανούν τους ανυποψίαστους πελάτες.
Ο κάθε υπάλληλος/operator, έχει κωδικό και δικό του προσωπικό αριθμό ώστε να καταγράφεται η επίδοση του στην παραγωγή απαντήσεων, για να πληρωθεί ανάλογα.

Με το που θα μπει στην πλατφόρμα, αναμένει να του ανοίξουν μηνύματα, τα οποία θα πρέπει να απαντήσει. Ο υπάλληλος δεν γνωρίζει για ποιο site πρόκειται, αλλά το μάθαμε εκ παραδρομής, από ατέλεια του συστήματος τους, που το πρόδιδε. Εκεί, θα πρέπει μέσα σε λίγα λεπτά, να μπει στο κλίμα της συζήτησης του πελάτη με τους προηγούμενους συναδέλφους/operators του, ώστε να απαντήσει κατάλληλα, και ο πελάτης να μην καταλάβει την διαφορά της εναλλαγής προσώπων.

Για να μην μπερδεύονται οι υπάλληλοι/operators, καταγράφονται σημαντικές πληροφορίες που έχει δώσει ο πελάτης στην υποτιθέμενη γυναίκα, όπως όνομα, εργασία, οικογενειακή κατάσταση κ.α., και έτσι, ο κάθε υπάλληλος γνωρίζει, και συνεχίζει το ίδιο παραμύθι με τους προηγούμενους συναδέλφους του.

Κύρια οδηγία της πλατφόρμας στους υπαλλήλους operators, είναι η αποφυγή κάθε συζήτησης για ραντεβού, που ο πελάτης ζητά επίμονα. Ο υπάλληλος/operator, οφείλει να ελίσσεται σαν γυναίκα, που αντιστέκεται στο φλερτ του πελάτη με το νάζι, και την γλυκύτητα που απαιτείται, ώστε να είναι πειστικός ως γυναίκα, που δεν αποκλείει το ραντεβού στο μέλλον, προφασιζόμενη διάφορα κολλήματα του τύπου, "δεν είμαι έτοιμη ακόμη και θέλω τον χρόνο μου". Και όσο πειστικοί είναι οι υπάλληλοι/operators, τόσο περισσότερο "κολλάει" ο πελάτης, και συνεχίζει να πληρώνει για κάθε μήνυμα που στέλνει, νομίζοντας ότι, είναι πολύ κοντά στο να "ψήσει" την "γυναίκα" που μιλά.

Πολλοί πελάτες, αν όχι όλοι, δίνουν στις υποτιθέμενες γυναίκες τηλέφωνα, προφίλ facebook, instagram, e-mail και γενικά άλλους τρόπους επικοινωνίας για να μην χρεώνονται, που οι υπάλληλοι με μαεστρία αποφεύγουν να ενδώσουν, και πείθουν τους πελάτες να συνεχίσουν να πληρώνουν για την επικοινωνία.

Όσοι έμπαιναν στα παλιά site γνωριμιών, θα θυμούνται πως, ποτέ κάποια γυναίκα δεν προσέγγιζε πρώτη κάποιον άντρα. Σε αυτά τα νέα site σήμερα, κάθε αντρικό προφίλ, δέχεται βροχή μηνυμάτων προσέγγισης από τις υποτιθέμενες γυναίκες. Και ο σκοπός δεν είναι άλλος, από το να σε παρακινήσουν εννοείται, ώστε να απαντάς, και να χρεώνεσαι για κάθε σου μήνυμα.

Εννοείται πως όλα τα υποτιθέμενα γυναικεία προφίλ, έχουν φωτογραφίες. Πολλά από αυτά τα ψεύτικα προφίλ, έχουν τολμηρές φωτογραφίες και χυδαία περιγραφή. Άλλα πάλι όχι. Από που προέρχονται οι φωτογραφίες των υποτιθέμενων γυναικών στα fake προφίλ.
Κανείς δεν ξέρει...
Ίσως από τυχαία ανεύρεση στα κοινωνικά δίκτυα.
Μια περίπτωση που θυμηθήκαμε, είναι της Κατερίνας Ζαρίφη, που είδε τον εαυτό της να λανσάρεται σε κάποιο από αυτά τα site, ως 39χρονη Ρωσίδα...

Η Κατερίνα είπε: «Κάποιος πήρε τις φωτογραφίες μου από το instagram, τις χειρότερες… Και θέλω να πάω να την πιάσω από το μαλλί να την διαλύσω… Ήμουν και στις τρεις άβαφη στον λουτήρα. Και έβαλε τις φωτογραφίες σε site γνωριμιών και έλεγε ότι είναι 39 χρονών, ελεύθερη και… κάποια στιγμή θα ήθελε να κάνει παιδιά… Δόξα τον θεό, πήρα τη Δίωξη και αμέσως κατέβηκαν οι φωτογραφίες μου…»!

Νομιμότητα...
Στο site γνωριμιών που αφορά την παραπάνω κατάσταση, αναγράφεται στα "ψιλά γράμματα" των όρων χρήσης ότι, ενδεχομένως τα προφίλ που θα επικοινωνήσει ο πελάτης, να είναι ψεύτικα (fake), με μόνο στόχο, να διασκεδάσουν τον πελάτη. Αλλού αναγράφεται, ότι το site, δεν παροτρύνει τους πελάτες να βρεθούν μεταξύ τους, και αφήνει να εννοηθεί ότι, δεν είναι site γνωριμιών, αλλά site διασκέδασης (!!!). Αν αυτό είναι νόμιμο ή παράνομο, δεν μπορούμε εμείς να το πούμε, και είναι δουλειά των δικαστικών αρχών. Έχουμε πάντως όλα τα στοιχεία στην διάθεση μας, που αποδεικνύουν τα παραπάνω, λεπτομερώς.
Αυτό που οφείλουμε εμείς, είναι να ενημερώσουμε, ώστε ο κόσμος να ξέρει που μπαίνει, και να μην πέφτει θύμα εν αγνοία του.

Μερικοί πελάτες, που οι ηλικίες τους κυμαίνονται από τα 18 έως τα 80 έτη περίπου, μπορεί όντως να μπαίνουν εκεί ώστε να περάσουν την ώρα τους, και ίσως γνωρίζουν ότι πρόκειται για στημένο σκηνικό. Στην πλειονότητα τους όμως, πολλοί, αφελώς προφανώς, δεν έχουν διαβάσει, ή δεν έχουν κατανοήσει τις παραγράφους που μιλούν για ενδεχόμενα ψεύτικα προφίλ και προσπαθούν επίμονα, να κλείσουν ραντεβού με τις υποτιθέμενες γυναίκες, πληρώνοντας αδρά, και μάλιστα για μήνες!!

Παλαιότερα, υπήρχαν site γνωριμιών, που δεν χρειαζόταν να πληρώσει κάποιος για να επικοινωνήσει με κάποιο από τα μέλη, και όλα τα προφίλ ήταν αληθινά, πλην κάποιων fake, που όμως δεν είχαν σκοπό το οικονομικό όφελος. Σήμερα, άλλαξε αυτό το σκηνικό, o κόσμος εξοικειώθηκε ή εθίστηκε στο να πληρώνει κάτι που μέχρι χτες ήταν δωρεάν, και όλα τα μηνύματα πληρώνονται αδρά. Αυτό, έκανε πολλούς πάροχους, να μηχανεύονται τρόπους ώστε να αποκομίσουν οικονομικό κέρδος.

Αν μετά από τα παραπάνω, συνεχίζετε να μπαίνετε σε τέτοια site γνωριμιών που έχουν με, επί πληρωμή μηνύματα, γίνετε τουλάχιστον καχύποπτοι, και μην απαντάτε σε γυναίκες που σας στέλνουν πρώτες μηνύματα.
Οπότε, όσοι μπαίνετε σε sites γνωριμιών, καλά θα κάνετε, πριν την εγγραφή σας τουλάχιστον, να διαβάσετε καλά τους όρους χρήσης, ώστε να μην χάνετε τα λεφτά σας, αλλά και τον χρόνο σας για κάποια γνωριμία.
Όσοι πάλι, έχετε πέσει θύματα σε κάποιο site γνωριμιών, με τις υγείες σας...

Από :ellinikakanalialive.blogspot

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications