Παγκόσμιο ρεκόρ για εκπομπή της ΕΡΤ με τηλεθέαση 0,0%

Καθημερινή ζωντανή εκπομπή έπιασε το απόλυτο μηδέν σε τέταρτο!
Ένα όχι και τόσο συνηθισμένο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε στο ενεργητικό της, καθημερινή ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή που κατάφερε να πετύχει το απόλυτο μηδέν σε τηλεθέαση, κάτι που μερικές φορές δεν πετυχαίνει ούτε το μαύρο που πέφτει σε ένα κανάλι από κάποια τεχνική βλάβη.

Ο λόγος για την εκπομπή «Συνδέσεις» που προβάλλονται καθημερινά από τις 13:00 έως και τις 15:00. Στα νούμερα της χθεσινής εκπομπής της Τετάρτης 24 Ιουνίου, η εκπομπή που παρουσιάζουν ο Κώστας Λασκαράτος, η Χρύσα Παπασταύρου και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος δεν τα πήγε και τόσο καλά.

Έκανε μέσο όρο 0,8% στο δυναμικό κοινό και 2,4% στο σύνολο, όμως σε ένα από τα τέταρτα που μετράει η Nielsen μηδένισε τα κοντέρ της εταιρίας. Συγκεκριμένα από τις 14:15 έως και τις 14:30 έκανε 0%.

Πλέον στο κανάλι υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός στο κρατικό κανάλι καθώς και η άλλη εκπομπή του καναλιού, η οποία ξεκίνησε προ ημερών πηγαίνει από το κακό στο… χειρότερο! Ιδιαίτερα χαμηλά κινήθηκε και η εκπομπή ΦλΕΡΤ που παρουσιάζει η Νάντια Κοντογεώργη, καθώς χθες συγκέντρωσε ποσοστό 0,8% στο δυναμικό κοινό και 3,8% στο σύνολο. Στο τέταρτο από 16:30 έως 16:45 έπεσε στο 0,2%!

Η μέτρηση της τηλεθέασης πραγματοποιείται με τη χρήση μετρητών (people meters) οι οποίοι εγκαθίστανται στο σύνολο των τηλεοράσεων των νοικοκυριών που έχουν επιλεγεί για να μετέχουν στο δείγμα. Η επιλογή γίνεται μετά από τηλεφωνική έρευνα, ώστε το δείγμα να είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού.

Το δείγμα της AGB αριθμεί σήμερα πάνω από 1.200 νοικοκυριά -περισσότερα από 3.500 άτομα- στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη και καλύπτει το σύνολο των αστικών, ημιαστικών και αγροτικών περιοχών. Ο μετρητής είναι μια μικρή συσκευή που συνδέεται με την τηλεόραση και καταγράφει κάθε λεπτό αν η τηλεόραση είναι εντός ή εκτός λειτουργίας, το σταθμό που παρακολουθείται και την ώρα, ενώ μ’ ένα ειδικό τηλεχειριστήριο τα μέλη του νοικοκυριού εισάγουν την πληροφορία σχετικά με το πρόσωπο που παρακολουθεί τηλεόραση τη συγκεκριμένη ώρα. Τα στοιχεία συγκεντρώνονται αυτόματα σε κάθε μετρητή και συλλέγονται από το κεντρικό σύστημα της AGB μέσω των τηλεφωνικών γραμμών από τις 2-6 π.μ.

Τα στοιχεία που συνήθως δημοσιεύονται είναι δύο:
Το πρώτο αφορά στην τηλεθέαση μέσου λεπτού (ΤΜΛ), ο αριθμός των ατόμων ή το ποσοστό τους στον πληθυσμό που είδε ένα πρόγραμμα κατά μέσο όρο σε κάθε λεπτό της διάρκειάς του.

Το δεύτερο είναι το μερίδιο (ΜΡΔ), το ποσοστό εκείνων που είδαν το πρόγραμμα κατά μέσο όρο κάθε λεπτό επί του συνόλου των ατόμων που εκείνη την ώρα έβλεπαν τηλεόραση.Δείχνει δηλαδή πόσο ανταγωνιστικό ήταν το πρόγραμμα την ώρα που μεταδόθηκε σε σύγκριση με τα προγράμματα που μεταδίδονταν από τους άλλους σταθμούς.

flash.gr YΓ: Στο ίντερνετ δεν γίνεται το ίδιο στα παρακλάδια της ιστοσελίδες αφού εχουν προώθηση google facebook

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications