Ο Τραμπ θα ξαναρχίσει προεκλογικές συγκεντρώσεις σε δύο εβδομάδες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να ξαναρχίσει σε δύο εβδομάδες το πολύ τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του, που ανεστάλησαν για τρεις μήνες εξαιτίας της πανδημίας. Οι τοποθεσίες όπου θα γίνουν και οι συνθήκες που αφορούν την υγειονομική ασφάλεια, δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, ανέφερε τη Δευτέρα η ομάδα που συντονίζει την εκστρατεία του, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του ειδησεογραφικού ιστότοπου Politico.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος και η ομάδα του έχουν πειστεί πως οι τεράστιες διαδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού που γίνονται τις τελευταίες ημέρες σε δεκάδες αμερικανικές πόλεις αναιρούν τις επικρίσεις των αντιπάλων του για την επανέναρξη των προεκλογικών συγκεντρώσεων, ιδίως το ότι θα ήταν πρόωρη.

Ο Τραμπ δεν κρύβει πως ανυπομονεί να ξαναρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία εν όψει της αναμέτρησης της 3ης Νοεμβρίου. Η τελευταία συγκέντρωση όπου είχε εμφανιστεί είχε γίνει τη 2η Μαρτίου στη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιμένει πως η αμερικανική οικονομία θα βγει ισχυρότερη από την πανδημία. Σχολιάζοντας την Παρασκευή την απρόσμενη μείωση της ανεργίας τον Μάιο, έκρινε ότι οι ΗΠΑ «ουσιαστικά ξεπέρασαν» την κρίση. Κι αυτό παρότι σχεδόν 1.000 άνθρωποι συνεχίζουν να υποκύπτουν στην COVID-19 καθημερινά στη χώρα.

«Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να ξαναπεράσουν στη δράση και ο πρόεδρος Τραμπ είναι επίσης έτοιμος», διαβεβαίωσε ο διευθυντής της εκστρατείας του, Μπραντ Παρσκέιλ, κατά το Politico. «Η μεγάλη επιστροφή της Αμερικής είναι πραγματικότητα και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις θα είναι φανταστικές», συνέχισε. «Θα δείτε ξανά πλήθη και ενθουσιασμό που ο νυσταγμένος Τζο ούτε να ονειρευτεί δεν μπορεί», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό του Τραμπ για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία, τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Αρκετές δημοσκοπήσεις θέλουν τον Μπάιντεν να προηγείται σε εθνικό επίπεδο και ιδίως σε κάποιες από τις πολιτείες όπου θα κριθεί η αναμέτρηση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications