Αιγύπτιος πρόεδρος σε στρατιώτες - Να είστε έτοιμοι να πολεμήσουμε στο εξωτερικο

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου προειδοποίησε τους στρατιώτες της χώρας του ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα να πολεμήσουν στο εξωτερικό.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, πραγματοποίησε επιθεώρηση στρατευμάτων σε στρατιωτική περιοχή της χώρας που βρίσκεται στα σύνορα με την Λιβύη, το Σάββατο. Κατά την διάρκεια της επιθεώρησης επεσήμανε ότι ο στρατός πρέπει να είναι έτοιμος να λειτουργήσει, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, σε περίπτωση ανάγκης.

Την επιθεώρηση παρακολούθησαν ο αρχηγός του στρατού και άλλοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.
Το διάγγελμα του Σίσι προς τα στρατεύματα μεταδόθηκε στην αιγυπτιακή τηλεόραση.
«Να είστε προετοιμασμένοι να εκτελέσετε οποιαδήποτε επιχείρηση εντός των συνόρων της Αιγύπτου ή εκτός αυτών, εάν κριθεί απαραίτητο», είπε ο Σίσι, προσθέτοντας ότι ο αιγυπτιακός στρατός, που είναι ένας από τους ισχυρότερους στην περιοχή, «προστατεύει, δεν απειλεί».

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος επαίνεσε τον στρατό για τον καλό τεχνικό εξοπλισμό και την ετοιμότητα των μαχητών.
Στις 6 Ιουνίου, ο Σίσι είχε συνάντηση με τον Χαλίφα Χαφτάρ της Λιβύης, έναν από τους δύο αντιπάλους πολιτικούς ηγέτες στη σύγκρουση της γειτονικής χώρας.

Μετά τη συνάντηση, ο Αιγύπτιος πρόεδρος ανακοίνωσε τη λεγόμενη Πρωτοβουλία του Καΐρου, η οποία εξηγούσε τους όρους μιας πολιτικής διευθέτησης στη Λιβύη και όριζε πάυση των εχθροπραξιών στις 8 Ιουνίου.

Η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και διάφορα αραβικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ωστόσο η Τουρκία και η αντίπαλη, στον Χαφτάρ, κυβέρνηση της Λιβύης, η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, με την υποστήριξη του ΟΗΕ, την απέρριψε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications