Παπανδρέου υπέρ της κομμουνιστικής Κίνας! – Ζητά παγκόσμια διακυβέρνηση

Όλο και πιο συχνά δίνει συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα.Στον κορωνοϊό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, καθώς τα διεθνή ΜΜΕ δεν τον ξεχνούν… Ο Γ.Παπανδρέου στάθηκε στο πλευρό της Κίνας, τονίζοντας ότι «η λογική του αποδιοπομπαίο τράγου, φαίνεται να αποτελεί μέρος εσωτερικών πολιτικών παιχνιδιών», ενώ στήριξε της ιδέας παγκόσμιας διακυβέρνησης και την θεωρίας της δήθεν υπερθέρμανσης.

«Ο κορωνοϊός ανέδειξε το πόσο εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλο. Κανένα τείχος δεν μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση ενός ιού. Το ίδιο ισχύει και με την κλιματική αλλαγή. Οι ρυπογόνες χώρες επηρεάζουν ολόκληρο τον πλανήτη. Ορισμένοι πιστεύουν ότι, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τον αρνητικό αντίκτυπο της παγκοσμιοποίησης κλείνοντας τα σύνορά μας. Αυτό όμως δεν είναι δυνατό. Υπάρχουν πράγματι πολλά προβλήματα, όπως αυτό της ανισότητας, γι’ αυτό και πρέπει να αλλάξουμε πολλά σε ένα παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα.

Το ζήτημα δεν είναι αυτή καθαυτή η παγκοσμιοποίηση, αλλά το γεγονός ότι πρέπει να αλλάξουμε την παγκόσμια διακυβέρνηση, ώστε να είναι ανθρώπινη. Πρέπει να εξανθρωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση. Δεν μπορούμε όμως, να την αντιστρέψουμε», τόνισε αρχικά ο πρώην πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Αυτό σημαίνει επίσης, ότι πρέπει να αναδιοργανώσουμε – όχι να καταστρέψουμε, τους θεσμούς που συνδέονται με την παγκόσμια διακυβέρνηση. Υπάρχουν πολλοί οργανισμοί που λειτουργούν σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά συχνά βασίζονται πάρα πολύ στους μεγαλύτερους χρηματοδότες τους. Αυτό τους καθιστά λιγότερο αποτελεσματικούς. Μπορούμε να δούμε για παράδειγμα, πώς επηρεάστηκαν τα Ηνωμένα Έθνη ή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από την απόφαση των ΗΠΑ να μειώσουν τη χρηματοδότηση τους.

Αυτοί οι θεσμοί πρέπει να είναι στην υπηρεσία όλων, όχι μόνο των ισχυρών. Προτεραιότητα είναι τα συμφέροντα των λαών μας, αυτό όμως δεν σημαίνει μονομερείς αποφάσεις. Σημαίνει ειρηνική συνεργασία προς όφελος όλων και αλληλοβοήθεια. Οι μονομερείς πρακτικές εμποδίζουν την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή ή οι πανδημίες. Μπορούν να οδηγήσουν επίσης σε συγκρούσεις, κλίμα δυσπιστίας και αύξηση των στρατιωτικών εξοπλισμών».

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συνεργασίας και τον εποικοδομητικό ρόλο της ΕΕ αλλά και στη σημασία του τομέα της υγείας στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Δρόμου του Μεταξιού.

«Νέα όπλα μαζικής καταστροφής θα κατασκευαστούν με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, βιοτεχνολογίας, ρομποτικής, drones, κυβερνοπόλεμος σε συνδυασμό με νέες μορφές πυρηνικών πυραύλων, ενώ αυτές οι τεχνολογίες θα έπρεπε να εξυπηρετούν ειρηνικούς σκοπούς. Είναι σημαντικό να αναστρέψουμε τις στενές εθνικιστικές αντιλήψεις εσωστρέφειας και να βρούμε έναν τρόπο συνεργασίας (σ.σ. παγκόσμια κυβέρνηση να επιβάλλει με… ειρηνικό τρόπο τις πολιτικές της;)».

Ο Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της Κίνας και κατά του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι είναι «αντιπαραγωγικό, εντελώς λανθασμένο αυτό που κάνουν ορισμένες χώρες, να βρίσκουν αποδιοπομπαίους τράγους, προσπαθώντας να κατηγορήσουν την Κίνα ή τον ΠΟΥ, σε μια εποχή που πρέπει να εργαστούμε στενά και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης για να καταπολεμηθεί αυτή η πανδημία».

el.gr

Post A Comment:

2 comments

vasiliaείπε...

Αυτα που σας λεει ο γερό Παπανδρέου, τιποτε το καινούργιο! Ο Gâtes μας τα ειπε, σας τα ειπα ηδη, οτι οταν οι Σιωνιστες Εβραιοι θα ΓΗΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΗΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΙΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΤΙΒΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΙΝΑ!Ετοιμαστειτε λοιπον!Αλλα εσεις ονειρεύεστε την Σύνταξη σας! Το κεφαλι σας δεν σας ενδιαφέρει.

Ανώνυμοςείπε...

Άντε γιωργάκη και πρόεδρος της σιωνιστικής διεθνούς να σε χαρούμε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications