Γιατί έγινε η Γενοκτονία των Αρμενίων?

Τι γράφουν στην έγκυρη πηγή τους wikipedia.org:

Ως γενοκτονία των Αρμενίων αναφέρονται τα γεγονότα εξόντωσης Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Σφαγές Αρμενίων είχαν γίνει και ενωρίτερα επί Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ, το 1894-96, με τον αριθμό των νεκρών να εκτιμάται μεταξύ 80 και 300 χιλιάδων και τον αριθμό των ορφανών παιδιών σε 50.000.

Εκτός από τη δολοφονία ανθρώπων, η γενοκτονία περιλάμβανε και την απαγωγή γυναικών και παιδιών τα οποία εξισλαμίζονταν, άλλαζαν ονόματα και ενσωματώνονταν σε νοικοκυριά μουσουλμάνων (Τούρκων, Κούρδων, Αράβων κ.ά.) ως σύζυγοι ή σκλάβοι. Σύμφωνα με τα έθιμα των τοπικών φυλών, για να αποφεύγονται οι αποδράσεις, οι σκλάβοι μαρκάρονταν με τατουάζ στο πρόσωπο ή το λαιμό.

Πόλεις όπως η Χαρπούτ (Δυτική Αρμενία) και η Μεζρέ (Αν. Τουρκία) είχαν γίνει κέντρα εμπορίας Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων σκλάβων. Εκεί "οι πλέον επιθυμητές γυναίκες, κυρίως αυτές από πλούσιες οικογένειες, ζητούνταν από τοπικούς μουσουλμάνους και ελέγχονταν από γιατρούς για αρρώστιες κτλ." Μετά το τέλος του Α' Παγκ. Πολέμου, στα εδάφη της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που κατέλαβαν οι σύμμαχοι απελευθερώθηκαν πάνω από 90.000 ορφανά Αρμενίων από την Τουρκία, τη Συρία, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Αρμενία και τη Γεωργία.

Τι γράφουν ελληνόφωνοι και διαστρεβλώνουν τα πάντα :

Οι περισσότεροι που εμφανίζονται σε έγκυρες πήγες τους όλες στην πρώτη θέση ειναι σαν αυτόν τον ελληνόφωνο. "Έγκυροι αρθρογράφοι" μαντέψετε γιατί έβαλαν "ειδικό" σε θέματα "αντισημιτισμού" να γράψει για την γενοκτονία των Αρμενίων...

O όχλος νομίζει ότι κάνουν λογοκρισία στο ίντερνετ και συκοφαντούν όσους δεν λένε αυτά που λένε αυτοί, και πόλεμο σε ανεξάρτητες πήγες χωρίς λόγο και αίτια, ενώ ο σκοπός ειναι πολύ χειρότερος από όσο νομίζουν. Άλλα έτσι όπως κατάντησαν τους Νεοέλληνες που δεν καταλαβαίνουν τίποτα πλέον, δεν έχει νόημα να τα πεις από εδώ μέσα, εκτός ότι θα κατεβάσουν ολόκληρη την σελίδα, και αυτά που βάζουμε κατα καιρούς ειναι μονο η κορφή του παγόβουνου. Προς το παρόν περιμένεις να πάνε την σελίδα εκεί που ηταν και με απήχηση στο facebook.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications