Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: «Δεν θα γίνουμε μπαμπούλας, ούτε είμαστε “παιδιά για όλες τις δουλειές»

Με μία ανακοίνωση-κόλαφο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κάνει γνωστό ότι δεν πρόκειται τα μέλη της να διαδραματίσουν τον ρόλο του «μπαμπούλα», που θα διασφαλίζει από την ερχόμενη Δευτέρα την υποχρεωτική χρήση μάσκας και θα επιβάλει πρόστιμα σε όποιον δεν συνετίζεται.

«Η προσφιλής τακτική της Πολιτείας, που μετατρέπει τον αστυνομικό σε “παιδί για όλες τις δουλειές”, αυτή τη φορά εφαρμόζεται για τον έλεγχο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους πολίτες και την επιβολή προστίμων» αναγράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Κι ερχόμαστε να ρωτήσουμε, η προσωπική ευθύνη των πολιτών έχει ημερομηνία λήξης;

Γιατί μετά από τόσες διαφημιστικές καμπάνιες και ισχυρές συστάσεις για την τήρηση της προσωπικής υγιεινής, η Αστυνομία πρέπει να πάρει τον ρόλο του ”μπαμπούλα” και να βεβαιώνει παραβάσεις, για ένα ζήτημα που, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, δεν αποτελεί τη μοναδική ικανή συνθήκη προστασίας της υγείας μας;

Όταν το πλύσιμο των χεριών, η τήρηση αποστάσεων και ο μη συγχρωτισμός είναι το ίδιο σημαντικά, το ”κυνηγητό” που προωθείται θα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα τη δημιουργία εντάσεων μεταξύ πολιτών – αστυνομικών».

Και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταλήγει: «Άλλωστε, για να επιτευχθεί αυτό το ”κυνηγητό”, θα πρέπει το Σώμα να παραγκωνίσει σημαντικότερα καθήκοντα. Αναρωτιόμαστε, πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτή η ατελείωτη κατασπατάληση δυνάμεων σε πάρεργα και θα ασχοληθούμε ολοκληρωτικά με την πάταξη της εγκληματικότητας;».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications