Μήνυμα Ερντογάν στους Χριστιανούς για την εορτή του Πάσχα

Μήνυμα για την εορτή του Πάσχα σε όλους τους Χριστιανούς πολίτες της Τουρκίας στέλνει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι δυστυχώς φέτος δεν θα συναθροισθούν στις εκκλησίες οι πιστοί λόγω κορωνοϊού.

Στο μήνυμά του, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει ότι συγχαίρει θερμά τους Χριστιανούς συμπολίτες του με την ευκαιρία του Πάσχα η οποία είναι μία από τις πιο σημαντικές τους εορτές. “Ως μέλη ενός βαθειά ριζωμένου πολιτισμού ο οποίος βλέπει τη διαφορετικότητα ως πλούτο έχοντας ως βάση του τον αμοιβαίο σεβασμό και την αγάπη, σε όποια πίστη, θρησκεία, δόγμα ή εθνότητα και να ανήκει κανείς, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στη δυνατότητά του απολαμβάνει ελέυθερα τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του”, αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο ως κράτος συνεχίζουν να επιστρατεύουν όλα τα μέσα για να μπορούν οι Χριστιανοί συμπολίτες τους να απολαμβάνουν την θρησκεία τους ελεύθερα.

“Ενώ ολόκληρη η διεθνής κοινότητα περνά δύσκολες μέρες εξαιτίας της επιδημίας του Covid-19, λόγω των μέτρων φέτος και οι Χριστιανοί συμπολίτες μας δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να συναθροισθούν στις εκκλησίες τους. Ωστόσο πιστεύουμε ότι με την αυστηρή εφαρμογή αυτών των απαραίτητων μέτρων η χώρα μας θα ξεπεράσει αυτή την διαδικασία το συντομότερο και θα επιστρέψουμε όλοι πάλι στην κανονική μας ζωή”, αναφέρει.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαριστεί και τους Χριστιανούς συμπολίτες του για την προσφορά τους στην Εθνική Εκστρατεία Αλληλεγγύης όπως αποκλήθηκε ο έρανος που ξεκίνησε για την στήριξη των αδυνάμων κατά κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία. “Με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα εύχομαι υγεία σε όλους τους Χριστιανούς και ιδιαίτερα τους Χριστιανούς συμπολίτες μας, θερμούς χαιρετισμούς”, καταλήγει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications