Μετά το έγκλημα πήγε σε άλλα 5 ραντεβού!

Η δίκη του 31χρονου ψυκτικού ο οποίος στέρησε τη ζωή από 63χρονη πελάτισσα του, κατά τη διάρκεια συντήρησης κλιματιστικού μηχανήματος, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των περιοριστικών

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της ανθρωποκτονίας στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης
Αποσύρθηκε, λόγω κορωνοϊού, η δικάσιμος για τη δίκη του 31χρονου ψυκτικού ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα σε σφυρί μια 63χρονη πελάτισσα, ύστερα από διαφωνία σχετικά με τη συντήρηση κλιματιστικού μηχανήματος. Το έγκλημα πραγματοποιήθηκε μέσα στο σπίτι της παθούσας, πριν 10 μήνες, ενώ ο φερόμενος ως δράστης μετά την αποτρόπαιη πράξη του συνέχισε κανονικά τη δουλειά του, πηγαίνοντας σε άλλα πέντε ραντεβού, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος για «ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» παραπέμφθηκε να δικαστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αλλά η υπόθεση δεν εκδικάστηκε. Με βάση σχετική διάταξη εισαγγελέα Εφετών, η δίκη δεν πραγματοποιήθηκε επειδή η συγκεκριμένη δικογραφία δεν ανήκει σε αυτές που εμπίπτουν στις «επείγουσες» επειδή ο κατηγορούμενος είναι προφυλακισμένος για χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου (12 μήνες) και όχι για 18 μήνες που αποτελούν το όριο προσωρινής κράτησης.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα: Ο 31χρονος εργαζόταν ως ψυκτικός στην ατομική επιχείρηση της συντρόφου του, στην περιοχή της Μενεμένης ενώ η 63χρονη ήταν τακτική πελάτισσα καθώς κάθε χρόνο τεχνικός της επιχείρησης την επισκεπτόταν στο διαμέρισμα της, στην περιοχή της Καλαμαριάς , για συντήρηση της συσκευής του κλιματιστικού. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος την είχε επισκεφτεί και στο παρελθόν για τη συντήρηση του μηχανήματος, μετέβη στο σπίτι της, το μεσημέρι της 12ης Ιουνίου 2019 , όταν ορίστηκε ραντεβού ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία.

Όταν έφθασε στο διαμέρισμα 1ου ορόφου κατευθύνθηκε στην κουζίνα και προχώρησε στις απαραίτητες τεχνικές ενέργειες. Κατά τον έλεγχο, ο κατηγορούμενος εντόπισε ξήρανση της αποχέτευσης (σπιράλ) της συσκευής και συνέστησε στη γυναίκα την αντικατάσταση της. Κατόπιν η γυναίκα του κατέβαλε τη συμφωνημένη αμοιβή 20 ευρώ και τον ρώτησε αν ήταν δυνατή η εκτέλεση της συγκεκριμένης τεχνικής πράξης επί τόπου, πράγμα που αυτός αρνήθηκε εν όψει προγραμματισμένων για τη συνέχεια του ωραρίου του επισκέψεων σε άλλους πελάτες.

Την χτύπησε ύστερα από λογομαχία
«Αυτό δυσαρέστησε την παθούσα και ακολούθησε έντονη λογομαχία καθώς εκείνη επέμενε να πραγματοποιηθεί η εν λόγω επισκευή. Ακολούθησαν μεταξύ τους εκατέρωθεν απωθήσεις στο διάδρομο του διαμερίσματος κατά τη διάρκεια των οποίων ο κατηγορούμενος της κατάφερε χτύπημα με μικρή πτυσσόμενη σκάλα που έφερε μαζί του και με τον αγκώνα του. Στη συνέχεια αιφνιδιαστικά πήρε από την τσάντα, με τα εργαλεία που έφερε μαζί του, το σφυρί που χρησιμοποιούσε για την εργασία του, με το οποίο την έπληξε με δύναμη και μένος αλλεπάλληλες φορές , κυρίως στο κρανίο και στο πρόσωπο» όπως αναγράφεται στο βούλευμα.

«Αφού η άτυχη γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη και αναίσθητη ο κατηγορούμενος πλύθηκε από τα αίματα στην τουαλέτα της οικίας, έκλεισε τη πόρτα της και αποχώρησε από εκεί για να μεταβεί ψύχραιμα και κανονικά στα επόμενα κανονισμένα 5 ραντεβού συντήρησης που του είχαν ανατεθεί, ξεκινώντας από την περιοχή Χαριλάου. Νωρίτερα πέταξε τα ματωμένα γάντια εργασίας και το σφυρί σε κάδο απορριμμάτων και καθαρίστηκε από τα αίματα με τη χρήση ηλεκτρικού ψεκαστήρα. Όταν επέστρεψε στην οικία του φρόντισε να πετάξει τα παπούτσια που φορούσε σε κάδο απορριμμάτων» σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η σορός της 63χρονης βρέθηκε την επόμενη μέρα το πρωί από την κόρη της, που διέμενε μαζί της και απουσίαζε σε ολιγοήμερες διακοπές, στο δάπεδο του διαδρόμου της οικίας, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Από τη νεκροψία- νεκροτομή προέκυψε ότι η 63χρονη εξέπνευσε επί τόπου συνεπεία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Ο 31χρονος συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενώ απολογούμενος ομολόγησε την πράξη του. Ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε βρασμό ψυχικής ορμής λόγω της υβριστικής συμπεριφοράς της παθούσας προς αυτόν κατά τον διαπληκτισμό τους.

Μέχρι σήμερα ο κατηγορούμενος παραμένει προφυλακισμένος στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής με απόφαση της ανακρίτριας..

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications