Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Έρχεται ωράριο στις μετακινήσεις των πολιτών

Στη λήψη νέων μέτρων όσον αφορά στις μετακινήσεις και τις μεταφορές των πολιτών προχωρά η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Για αυστηροποίηση των μέτρων όσον αφορά στην κυκλοφορία των πολιτών αλλά και για την αλόγιστη χρήση του αριθμού 13033 από τον κόσμο, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «τέτοιου είδους μέτρα είναι να υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση, και ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα θα γίνουν μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες.

Οι νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τις μεταφορές
Σε εγκύκλιο που υπέγραψε νωρίτερα την Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, περιέχονται τα συμπληρωματικά μέτρα για τους περιορισμούς στη μετακίνηση των επιβατών με κάθε είδους μεταφορικά μέσα, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης και τα οποία θα έχουν ισχύ μέχρι την 31η Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, για τα επιβατικά οχήματα μέχρι 5 θέσεων, όπως ΤΑΞΙ ή ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, επιτρέπεται η μεταφορά ενός μόνο επιβάτη, ενώ επιτρέπεται η μεταφορά και δεύτερου επιβάτη αν πρόκειται για θέμα υγείας, όπως για μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Για επιβατικά οχήματα 6 ή 7 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών.
Για επιβατικά οχήματα 8 ή 9 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά τριών επιβατών.
Για τις τελευταίες δύο περιπτώσεις, προβλέπεται η κατ' εξαίρεση υπέρβαση των ορίων των επιβατών, μόνο αν στο όχημα επιβαίνουν γονέας με τα ανήλικα τέκνα του.

Γα όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία και τρόλεϊ Ο.ΣΥ., λεωφορεία Ο.Α.Σ.Θ., λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών και τουριστικά λεωφορεία) ή λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος, δηλαδή η μεταφορά των μισών επιβατών από ότι κανονικά προβλέπεται.

Στην εγκύκλιο που υπέγραψε ο κύριος Κεφαλογιάννης, παρέχεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που διαθέτουν Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης ή Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης Ανοικτού Τύπου Αστικής Περιήγησης Πόλεων, να καταθέσουν προσωρινά την άδεια κυκλοφορίας και τις κρατικές πινακίδες των οχημάτων ιδιοκτησίας τους. Η προσωρινή ακινησία που χορηγείται θα έχει διάρκεια μέχρι την 31η Μαΐου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications