Ελεύθερος Αλλά Με Πρόστιμο 5.000 Ευρώ Αφέθηκε Ο Π. Χριστόφορος Γουρλής

Με παρέμβαση Μητροπολίτη αντικατάσταση του Ιερέα το Βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στην Παναγία Ευαγγελίστρια

Ελεύθερος αφέθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο Ιερέας του Ιερού Ναού της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου π. Χριστόφορος Γουρλής, ο οποίος το πρωί της ίδιας ημέρας και έπειτα από επεισόδιο με πιστή που επιχείρησε να εισέλθει στον Ιερό Ναό, συνελήφθη επειδή τελούσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού.

Ο Ιερέας προσήχθη μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χίου και παρέμεινε στο Αστυνομικό Τμήμα για περίπου 6 ώρες. Στην Αστυνομική Διεύθυνση βρέθηκαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης. ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χίου Σίμος Βενέτος, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον Ιερέα.

Τελικά στον Ιερέα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τον Δεκέμβριο του 2020.
Παράλληλα ο Μητροπολίτης Μάρκος αποφάσισε την αντικατάσταση του Ιερέα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Χίου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications