“Εκστρατεία” υπεράσπισης του Μπιλ Γκέιτς: Είναι στόχος σε «θεωρίες συνωμοσίας»

Ο Γκέιτς παρενοχλείται και κανείς δεν σταματά αυτούς τους εγκληματίες σκέψης με τις απειλητικές απόψεις τους, λένε οι υποστηρικτές του

Η αρθρογράφος Deepa Seetharaman της Wall Street Journal θέλει να μας πείσει ότι ενώ ο… φουκαράς δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς υπήρξε από καιρό στόχος για διαδικτυακά σενάρια, και μας λέει ότι «οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ενταθεί» εις βάρος του συνιδρυτή της Micrrosoft και… ευεργέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η Seetharaman διατείνεται ότι οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί λόγω της οργισμένης κριτικής του Γκέιτς προς τον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος σταμάτησε τη χρηματοδότηση στον ΠΟΥ λόγω του χειρισμού της πανδημίας του COVID-19 από την οργάνωση και της αφοσίωσής της στην Κίνα.
Σε 24 ώρες μετά τα σχόλια του κ. Γκέιτς, ο λογαριασμός του στο Twitter δέχθηκε ομοβροντία σχολίων – 30 φορές περισσότερο από τον μέσο όρο – κυρίως από θυμωμένους υποστηρικτές του Προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Clemson. Η δημοσίευση του κ. Gates στο Instagram από τις 5 Απριλίου έχε ισυγκεντρώσει επιπλέον 45.000 σχόλια την ίδια 24ωρη περίοδο. Η ανάρτηση έχει τώρα περισσότερα από 225.000 σχόλια, λέει η WSJ.

Προφανώς σύμφωνα με την εφημερίδα οι «θεωρητικοί της συνωμοσίας» έχουν λίγο πρόβλημα να χωνέψουν το γεγονός ότι ο Γκέιτς – του οποίου οι προσπάθειες εμβολίων στην Ινδία κατηγορήθηκαν για μια καταστροφική επιδημία οξείας παράλυσης (NPAFP) με αποτέλεσμα να παραλύσει 490.000 παιδιά – συμπτωματικά φιλοξένησε τον Οκτώβριο του 2019- ένα υψηλό επίπεδο «προσομοίωσης πανδημίας» στη Νέα Υόρκη που ονομάστηκε Event 201, το οποίο επικεντρώθηκε ειδικά στον κορονοϊό και προέβλεπε πάνω από 65 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως.

Αν το συνδυάσει κανείς το με τα πρόσφατα σχόλια του Γκέιτς σχετικά με τον μαζικό εμβολιασμό και τη βιομετρική ταυτοποίηση για να βγει από το lockdown η χώρα και να επιτραπεί στους πολίτες να παρακολουθήσουν μαζικές συγκεντρώσεις, οι κακοί συνωμοσιολόγοι τον έχουν αδικήσει τον δόλιο τον πολυεκατομμυριούχο!

Σύμφωνα με το άρθρο, «οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων παραμένουν γόνιμες βάσεις για συνωμοσίες που σχετίζονται με ιούς και διαδικτυακή παρενόχληση, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις των εταιρειών να καταργήσουν τέτοια δραστηριότητα».

Ο Γκέιτς παρενοχλείται και κανείς δεν σταματά αυτούς τους εγκληματίες σκέψης με τις απειλητικές απόψεις τους, λένε οι υποστηρικτές του!!

του Πανεπιστημίου του Τέξας, Sam Woolley, ο οποίος «έχει μελετήσει το θέμα της παραπληροφόρησης για σχεδόν μια δεκαετία».

“Δεν έχω ξαναδεί εποχή όπου έχει προκύψει περισσότερη παραπληροφόρηση από αυτήν την περίοδο του κορονοϊού”, δήλωσε ο βοηθός καθηγητής
“Μερικοί ακτιβιστές κατά των εμβολίων ενθάρρυναν τους οπαδούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να επιτεθούν στον κ. Γκέιτς στο Instagram, μια μορφή παρενόχλησης που ονομάζεται «ταξιαρχία» στην οποία οι άνθρωποι συντονίζουν επιθέσεις και εισβάλλουν σε συνομιλίες στο διαδίκτυο, σύμφωνα με μια ανασκόπηση λογαριασμών. Αυτή την εβδομάδα, ένας λογαριασμός Instagram είπε στους 52.000 οπαδούς του ότι «δεν θα ήταν κακό για όλους μας να επισκεφτούμε τον Bill Gates Instagram και να τον ενημερώσουμε για τη γνώμη σας».

Εκπρόσωπος του Ιδρύματος Γκέιτς αρνήθηκε να σχολιάσει”, γράφει η WSJ
Σύμφωνα με το άρθρο τέλος, το Facebook “εξετάζει τώρα αυτήν τη συμπεριφορά προσεκτικά για να καθορίσει εάν παραβιάζει τις πολιτικές του”. “Τα άτομα στις υπηρεσίες μας επιτρέπεται να μιλούν ελεύθερα και να το κάνουν με οργανωμένο τρόπο, αλλά καταργούμε λογαριασμούς που είναι ψεύτικοι ή έχουν σχεδιαστεί για να παραπλανούν” λένε στο FB, “και θα αρχίσουν να ενημερώνουν τους χρήστες που έχουν εμπλακεί με αυτό που θεωρούν παραπληροφόρηση ότι έχουν παραπλανηθεί από κακούς φορείς στον κυβερνοχώρο” συμπληρώνει το άρθρο. Τι ωραία! Ίσως το Facebook να προσλάβει κάποιον από το ίδρυμα Gates για να κάνει τον έλεγχο;

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->