Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ο κυβερνήτης του Θιοντόρ Ρούζβελτ επειδή κοινοποίησε την μόλυνση ναυτών από κορωνοϊό

Το Πεντάγωνο απάλλαξε, με απόφασή του, από τα καθήκοντά του τον κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου Θιοντόρ Ρούζβελτ, ο οποίος κοινοποίησε τη μόλυνση δεκάδων ναυτών του πληρώματος από τον νέο κορωνοϊό.

Η απόφαση της αμερικανικής στρατιωτικής ηγεσίας για την απομάκρυνση του Brett Grozier, αιτιολογήθηκε ως παραβίαση των κανόνων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, καθώς, όπως ελέχθη χαρακτηριστικά: «κοινοποίησε σε πάρα πολλούς ανθρώπους» τη μόλυνση των Αμερικανών ναυτών στο αεροπλανοφόρο. Επίσης, ο καπετάνιος κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε «αναίτιο συναγερμό και αναστάτωση» σε εκατοντάδες οικογένειες ναυτών.

Σε τεστ που υποβλήθηκε το πλήρωμα το Θιοντόρ Ρούζβελτ, βρέθηκαν 114 ναύτες και αξιωματικοί θετικοί στην ασθένεια covid-19, σε σύνολο περισσοτέρων από 4.000 ναυτών.

«Δεν είμαστε σε πόλεμο. Οι ναύτες δεν χρειάζεται να πεθάνουν. Αν δεν δράσουμε αμέσως θέτουμε σε κίνδυνο τα μεγαλύτερα κεφάλαιά μας, τους ναύτες μας», ανέφερε ο -πρώην πλέον- κυβερνήτης του Θιοντόρ Ρούζβελτ στην αναφορά του, στις 30 Μαρτίου.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι ο Μπρετ Γκρόζιερ όφειλε να είναι πιο προσεκτικός στους χειρισμούς του και δικαιολόγησε απόλυτα την απόφαση της απαλλαγής των καθηκόντων του.

Η πραγματικότητα είναι πως ο κυβερνήτης προκάλεσε ένα πλήγμα στο γόητρο του αμερικανικού Ναυτικού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications