Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας ως τις 27 Απριλίου

Έως τις 27 Απριλίου παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ως τις 27 Απριλίου και 06:00, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα θα επεκταθεί για τρεις εβδομάδες επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ταυτόχρονα πως το αποτέλεσμα της προσπάθειας κρίνεται μέρα με την ημέρα.

«Οι περιορισμοί δεν αφορούν συμπολίτες μας που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας που πρέπει να ασκούνται, να κολυμπούν κλπ. Πρέπει πάντα να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά για την ανάγκη να ασκούνται», σχολίασε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε πως: «το αποτέλεσμα όμως αυτό σε ελάχιστες ώρες ή μέρες μπορεί να ανατραπεί. Να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα». Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δεν διεκπεραιώνονται αλλαγές διεύθυνσης κατοικίας με ηλεκτρονικό τρόπο σύμφωνα με απόφαση του ΓΓ της ΑΑΔΕ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις χειρόγραφες υποβληθείσες δηλώσεις στη ΔΟΥ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης ότι μπήκε σε λειτουργία η γραμμή υποστήριξης 10306, ενώ δημιουργήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών δύο νέες πλατφόρμες, το citysolidarity.gov.gr και το animalsolidarity.gov.gr.

Ακόμη, όσον αφορά τους «ανεύθυνους» που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα και θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους εαυτούς όσο και το σύνολο, υπονομεύοντας τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται από την κοινωνία, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η στάση της τους είναι ιδιαίτερα «αντικοινωνική» και προειδοποίησε πως «θα δείξουμε μηδενική ανοχή».

1.673 φερόμενα κρούσματα και 68 "νεκροί" στην Ελλάδα
Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.673 και οι θάνατοι έφτασαν τους 68 σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα.
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν εννέα θάνατοι και 60 νέα κρούσματα του COVID-19 στη χώρα μας.

Από τα 1.673 κρούσματα, το 55% είναι άντρες, ενώ τα 343 από αυτά προέρχονται από το εξωτερικό και τα 592 έχουν σχέση με κάποιο άλλο κρούσμα.
Την ίδια στιγμή, υπάρχουν 92 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ 10 πήραν εξιτήριο.
Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 74 έτη(!)

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications