«Ζήτησα από τον Κύριο να σταματήσει την επιδημία», λέει υποκριτικά ο πάπας Φραγκίσκος

Τι παρουσιάζουν στον όχλο οι έγκυρες πήγες: Τη βοήθεια του Θεού προκειμένου να σταματήσει η πανδημία του κορωνοϊού ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Αναφερόμενος στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που περνά η υφήλιος ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας είπε: «Ζήτησα από Κύριο να σταματήσει την επιδημία. Κύριε, σταμάτησε την με το χέρι σου, προσευχήθηκα γι’ αυτό».

«Πρέπει να ανακαλύψουμε και πάλι τις μικρές πράξεις, την προσοχή προς όποιον είναι κοντά μας», προσθέτει ο Φραγκίσκος, σύμφωνα με τον οποίο «πρέπει να καταλάβουμε ότι μέσα στα μικρά πράγματα βρίσκεται ο θησαυρός μας».

«Πρόκειται για μικρές πράξεις, οι οποίες κάποιες φορές χάνονται στην ανώνυμη καθημερινότητα: ένα τηλεφώνημα, ένα πιάτο ζεστό φαί, ένα χάδι», εξηγεί.

Ο πάπας ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσοκόμους που αυτές τις δύσκολες ώρες βοηθούν τους συνανθρώπους τους και ζήτησε από όλους «να στηρίξουν με κάθε τρόπο όσους πενθούν λόγω της απώλειας αγαπημένων τους προσώπων».

Σε μια αναφορά στην κοινωνική καθημερινότητα, ο Φραγκίσκος υπογράμμισε ότι διάβασε με προσοχή ένα άρθρο στο οποίο ιταλός παρουσιαστής συνέδεε την σημερινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τη στάση ζωής και τις αρχές μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην χρησιμότητα των εθνικών συστημάτων υγείας και στην ζημιά που τους προκαλεί όποιος φοροδιαφεύγει.

Ο Αργεντινός ποντίφικας, τέλος, ζητά από όσους δεν πιστεύουν στον Θεό «να πιστέψουν στην αγάπη των ανθρώπων που τους περιστοιχίζουν, ώστε με τον τρόπο αυτό να καταφέρουν να βρουν ελπίδα».

Τι ισχύει με τον γελοίο που και να πάει να κατουρήσει παίρνει άδεια πρώτα απο τα αφεντικά του, τουτέστιν δεν λέει τίποτα από μόνος του ούτε έχει καμιά εξουσία:

Ο δήθεν σοβαρός και "ηγέτης της θρησκείας" για τον όχλο, προσκυνάει ως κακόμοιρης δούλος μαύρους μουσουλμάνους σε σχετικό βιντεο που κυκλοφορεί στο facebook, (περιεργο που δεν το έχουν εξαφανίσει ακόμα) σαν αυτόν ειναι πολλοι γελοίοι που εμφανίζουν στον όχλο δήθεν ως "ηγέτες" σε πολλούς τομείς και θέσεις, ενώ στην πραγματικότητα ειναι αναίσθητα χρήσιμα ορκ με νοημοσύνη που δεν ξεπερνάει αυτή ενός σκύλου, και που άπλα εκτελούν εντολές....

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications