Ξεκινούν αύριο νέο «σαφάρι» για 150ρια σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την απαγόρευση κυκλοφορίας

Από αύριο εντατικοποιούνται και αυστηροποιούνται όλοι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, άγνωστο όμως γιατί.

Αυτό γιατί όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ακολουθεί υπεύθυνα τις οδηγίες, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για την μη εξάπλωση του ιού.

Οι ελάχιστοι που δεν το πράττουν, είπε, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών και τους κάλεσε να το συνειδητοποιήσουν άμεσα.

Προφανώς τότε για κάποιους ελάχιστους θα ξεκινήσουν νέο σαφάρι για 150ρια ευρώ ανά την επικράτεια, με πρόσχημα και βολική δικαιολογία πάντα τον κορωνοϊό.

Για παράδειγμα με τα λιγότερο αυστηρά μέτρα που ίσχυσαν μέχρι σήμερα στη δυτική Ελλάδα «έβρεξε» πρόστιμα, οπότε ας φανταστούμε τις έχει να γίνει από αύριο.

Για παράδειγμα οι παραβάσεις έφτασαν τις 156 που έχουν βεβαιωθεί στην Δυτική Ελλάδα από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα το μεσημέρι στις 15:00, στο πλαίσιο των ελέγχων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 23 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις, στις 24 Μαρτίου 117 παραβάσεις και σήμερα 21 παραβάσεις.

Όσον αφορά στη γεωγραφική κατανομή των παραβάσεων, οι περισσότερες καταγράφηκαν στην Αιτωλοακαρνανία, φθάνοντας τις 70.

Ακολουθεί η Αχαΐα με 47 καταγεγραμμένες παραβάσεις, ενώ στην Ηλεία βεβαιώθηκαν 39 παραβάσεις.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Επαναπατρισθέντες από Ισπανία

Οι 21 που βρέθηκαν θετικοί προέρχονταν από 16 διαφορετικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα, από τους οποίους 7 προορισμοί δεν έχουν καταγράψει κανένα κρούσμα, είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Προσέθεσε ότι όλοι, και οι 263, επαναπατρισθέντες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του ελέγχου από τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, πρώτα οι 21 νοσούντες και εν συνεχεία οι υπόλοιποι που βγήκαν αρνητικοί στο τεστ, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Οι 21 που βρέθηκαν θετικοί προέρχονταν από 16 διαφορετικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα, από τους οποίους 7 προορισμοί δεν έχουν καταγράψει κανένα κρούσμα. Συμπλήρωσε ότι όσοι βρέθηκαν αρνητικοί ενημερώθηκαν ότι μπορούσαν να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο και ήδη έχουν αποχωρήσει 30 άτομα, συνοδευόμενα από ένα άτομο από το οικείο περιβάλλον τους και αφού προηγουμένως επικαιροποίησαν τη δήλωση που αναφέρει τον τόπο που θα παραμείνουν κατά τις επόμενες 12 ημέρες απομόνωση τους, τόπος που θα ελεγχθεί και από τις αρμόδιες αρχές.

Σήμερα αποχωρούν και οι υπόλοιποι από τους επιβάτες που βγήκαν αρνητικοί και η ΓΓΠΠ έχει αναλάβει την μεταφορά τους στον τόπο κατοικία τους σε όλη την Ελλάδα, σε όσους δεν είχαν μεταφορικό μέσο και δεν μπορεί να τους παραλάβει κάποιος από τους οικείους τους. Στο ξενοδοχείο θα παραμείνουν μέχρι τη λήξη της καραντίνας τους οι 20 από τους 21 που βρέθηκαν θετικοί και είναι συμπτωματικοί, ένας μεταφέρθηκε χθες στη Σωτηρία, καθώς και 22 ακόμα άτομα που δεν νοσούν, επέλεξαν όμως να παραμείνουν στο ξενοδοχείο, προκειμένου να προστατεύσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications