Βενζινοπώλες: Πέρασε στις αντλίες η πτώση τιμών στο πετρέλαιο

Διαβεβαιώσεις ότι η μείωση των τιμών πετρελαίου έχει περάσει στην αντλία παρείχε ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών και εκτίμησε ότι αν συνεχιστεί η πτώση την επόμενη Τρίτη η αμόλυβδη θα κυμαίνεται στο 1,48-1,49 ευρώ. Τι γίνεται με τις τιμές τροφίμων.

Έχει περάσει στις αντλίες η πτώση των τιμών πετρελαίου όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Μιχάλης Κιούσης, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης ότι οι τιμές στα τρόφιμα είναι φυσιολογικές.

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών τόνισε πάντως ότι οι μειώσεις δεν περνάνε στο ένα ευρώ αλλά στο υπόλοιπο μισό.
Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» εξήγησε ότι: «Επειδή έχουμε υπέρμετρη φορολόγηση οποιαδήποτε πτώση των τιμών θεωρούμε ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση» πρόσθεσε τονίζοντας ότι «θα έχουμε μεγάλη πτώση στην κατανάλωση άσχετα από την τιμή επειδή δεν θα γίνονται μετακινήσεις μόνο και μόνο από τα σχολεία». «Δεν αντέχουμε άλλη ύφεση».
Δεν απέκλεισε η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να είναι την επόμενη Τρίτη 1,48-1,49 ευρώ, αν συνεχιστεί η πτώση και διαβεβαίωσε πως ό,τι πτώση αποτυπώνεται στα διυλιστήρια θα περνάει στην αντλία.

«Φυσιολογικές οι τιμές στα τρόφιμα»
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης επιβεβαίωσε τις μειώσεις στις τιμές της αμόλυβδης λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών στα καύσιμα.

«Σήμερα υπάρχουν μειώσεις στις τιμές της αμόλυβδης. Θεωρούμε ότι αυτό θα είναι πιο εμφανές όσο θα χρειαστεί να ενσωματωθούν οι τιμές. Την τιμή του brend ποτέ δεν θα τη δούμε στη λιανική γιατί λειτουργεί αλλιώς η τιμή της βενζίνης» είπε ο κ. Σταμπουλίδης.
Για τα τρόφιμα σε σχέση με την κρίση του κορονοϊού ο ΓΓ Καταναλωτή είπε ότι:

«Είμαστε σε φυσιολογικές τιμές, δεν υπάρχει η κινητικότητα των καταναλωτών της πρώτης εβδομάδας. Δεν υπάρχει λόγος να περάσουμε σε πίεση της αγοράς γιατί αν αυτό συμβεί θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές».
Για τις μάσκες τόνισε ότι διαπιστώθηκε μία αύξηση ωστόσο αυτό διορθώθηκε αυτή την εβδομάδα, ενώ πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρακολουθεί την αγορά υγειονομικού υλικού και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία παρέμβαση θα εφαρμοστούν οι διατάξεις.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications