Η επείγουσα προσγείωση αεροπλάνου λόγω ΑΤΙΑ στην Ισπανία και η καταδίωξή του

Στις 11 Νοεμβρίου 1979, ένα αεροπλάνο με 109 επιβάτες έκανε έκτακτη προσγείωση λόγω της παρουσίας ενός ΑΤΙΑ.

Ήταν μία νύχτα, όπου η πτήση JK-297 της, τώρα αποσταθεροποιημένης εταιρείας, TAE, ένα Supercaravelle με 109 επιβάτες και το πλήρωμα του, έπρεπε να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο Manises στη Βαλένθια.

Ο πιλότος, ο οποίος είχε μόλις απογειωθεί από τη Μαγιόρκα με προορισμό την Τενερίφη, έβλεπε κόκκινα φώτα να πλησιάζουν επικίνδυνα το αεροπλάνο. Ανήσυχος, ειδοποίησε για το τι συνέβαινε, αλλά ούτε το κέντρο ελέγχου της Βαρκελώνης ούτε το κέντρο της Μαδρίτης ανίχνευσαν κάτι στο ραντάρ.

Ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία ότι ένα επιβατικό αεροσκάφος είχε αναγκαστεί να προσγειωθεί λόγω έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του εντοπισμού ΑΤΙΑ, καθώς το άγνωστο αντικείμενο παραβίαζε όλα τα βασικά πρότυπα ασφάλειας της αεροπορίας.

Στις 00:40, ένα Mirage απογειώθηκε από μια βάση στο Albacete και σε 8 λεπτά πετούσε πάνω από τη Βαλένθια. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για τον πιλότο του να συναντήσει το μεγάλο κόκκινο φως που παρέμενε στατικό πάνω από το αεροδρόμιο Manises.

Το μαχητικό ζήτησε άδεια για να περάσει σε υπερηχητική ταχύτητα, αλλά καθώς πλησίασε λίγο πιο κοντά, το αντικείμενο αναπροσάρμοσε την ταχύτητά του. Το κυνηγούσε ως τη Σαραγόσα αλλά εκεί εγκατέλειψε την καταδίωξη.

Ζήτησαν από τον πιλότο να πετάξει πάνω από την περιοχή Sagunto, όπου είδαν και εκεί περίεργα φώτα. Η έλλειψη καυσίμων τον έκανε να επιστρέψει στη βάση, όμως, όπως λέγεται, εκείνη τη νύχτα τέσσερα αντικείμενα θα μπορούσαν να είναι ορατά συνολικά.

Η μυστηριώδης υπόθεση Manises είχε μεγάλη απήχηση στα μέσα ενημέρωσης. Αποχαρακτηρίστηκε από την Πολεμική Αεροπορία το 1980 και εξακολουθεί να περιβάλλεται από πολλά μυστήρια.

diadrastika.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications