Μητροπολίτης Κέρκυρας «για πανδημία»: «Προσευχηθείτε να αλλάξει αυτή η πρόβα για την επιβολή παγκόσμιας δικτατορίας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μία κίνηση που θα συζητηθεί, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος, απηύθυνε κάλεσμα στους πιστούς προκειμένου να αγνοήσουν τα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και να πάνε στην εκκλησία για να κοινωνήσουν.

Μάλιστα ο ίδιος σε κήρυγμά του ζήτησε από τους πιστούς να δηλώνουν εγγράφως ότι πηγαίνουν για να αθληθούν ενώ στην πραγματικότητα θα κατευθύνονται στις εκκλησίες.

Αίσθηση επίσης προκαλεί και η αναφορά του στην πανδημία του κορωνοϊού, χαρακτηρίζοντάς της ως «πρόβα για την επιβολή παγκόσμιας δικτατορίας».

«Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε.

Προσευχηθείτε ώστε να αλλάξουν οι καταστάσεις αυτές της πρόβας, η οποία γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς. Και θέλω να πιστεύω ότι τούτο συντελείται στην εποχή μας και στην πατρίδα μας.

Και συνέχισε:

«Όσοι εκκλησιάζεστε από το σπίτι και θελήσετε να κοινωνήσετε, έχω δώσει εντολή και στις άλλες εκκλησίες που τελείται κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία, έπειτα από το τέλος να ανοίξουν οι θύρες του ναού και ένας – ένας να προσέρχεστε με ευλάβεια, να φιλήσετε τον Ζωοποιό Σταυρό, να πάρετε να αγιασμένα λουλούδια και να κοινωνήσετε των Αχράντων Μυστηρίων».

Post A Comment:

1 comment

Επιτέλους, μίλησε και κάποιος από την εκκλησία, με την γλώσσα της λογικής και της αλήθειας....

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications