Λέσβος: Σε αρματαγωγό του πολεμικού ναυτικού θα στεγάσουν τους παράνομους μετανάστες

Αρματαγωγό πλοίο μεταβαίνει στη Λέσβο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή διαμονή των οικογενειών παράνομων μεταναστών που πέρασαν στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου και έπειτα.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρινίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πλοίο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για οικογένειες, ενώ οι υπόλοιποι νεοεισερχόμενοι θα μεταφέρονται σε αστυνομικά τμήματα και προαναχωρησιακά κέντρα.

508 στο λιμάνι της Μυτιλήνης
Στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης, στον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στον περιφραγμένο χώρο στο πλάι του παλιού κολυμβητηρίου της πόλης θα παραμείνουν όλοι οι παράνομοι μετανάστες που έφθασαν στο νησί το Σαββατοκύριακο και δε μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας αφού οι κάτοικοι της περιοχής με μπλόκα δεν το επέτρεψαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι 508 θεωρούνται παράνομα εισελθόντες στη χώρα αφού με απόφαση του ΚΥΣΕΑ έχει ανασταλεί η διαδικασία χορήγησης ασύλου. Οπότε ως τέτοιοι το αμέσως επόμενο χρονικό διάσημα θα μεταφερθούν στο εσωτερικό της χώρας σε κλειστό κέντρο διαμονής μεταναστών με σκοπό την απέλαση τους.

Άγνωστο είναι αν η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για όσους έφθασαν το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο και μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications