Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα - Άνδρας στη Θεσσαλονίκη

Σε οκτώ ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τετάρτης. Το τελευταίο κρούσμα είναι Έλληνας υπήκοος στη Θεσσαλονίκη.

Το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης από το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για άνδρα, Έλληνα υπήκοο, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση στο ΑΧΕΠΑ, που είναι νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, είναι στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, δηλαδή τη φίλη της 38χρονης γυναίκας στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την κλινική του εικόνα, δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και είναι καλά στην υγεία του.

Η σχετική διάγνωση έγινε στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το προφίλ των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα
Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε την περασμένη Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια 38χρονη Ελληνίδα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία.

Το δεύτερο κρούσμα ήταν ο γιος της 38χρονης. Και οι δύο νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ. Το τρίτο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στην Αθήνα. Πρόκειται για μια 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι, υπάλληλο τράπεζας, η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Το τέταρτο κρούσμα είναι μια 36χρονη που επίσης είχε ταξιδέψει σε περιοχή της Ιταλίας. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο «Αττικόν». Πέμπτο κρούσμα του SARS-CoV-2 είναι μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι φίλη της 38χρονης. Η γυναίκα παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Το έκτο κρούσμα είναι ένας άνδρας από την Αθήνα που ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.
Το έβδομο κρούσμα αφορά άνδρα από την Αθήνα, ο οποίος φέρεται να κόλλησε τον κορονοϊό από τη 40χρονη υπάλληλο τράπεζας.
Το όγδοο κρούσμα, τέλος, είναι στη Θεσσαλονίκη, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος.
Εξιτήριο για τους Έλληνες του «Diamond Princess»
Την Τρίτη ο αρμόδιος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι συνολικά 570 ύποπτα περιστατικά έχουν ελεγχθεί στην Ελλάδα.

Όπως είπε, η κατάσταση της υγείας των κρουσμάτων είναι καλή, ενώ εξήγησε ότι έχουν «ιχνηλατηθεί» τουλάχιστον 200 άτομα από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των ασθενών.

Ερωτηθείς για το κλείσιμο των 28 σχολείων, επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα προληπτικό - ίσως «καθυπερβολήν» - μέτρο, το οποίο όμως κρίθηκε αναγκαίο προκειμένου να αποφευχθεί η ταχεία διασπορά του ιού.

Γνωστοποίησε δε, ότι οι δύο Έλληνες, οι οποίοι είχαν επαναπατριστεί από την Ιαπωνία και βρίσκονταν στο κρουαζιερόπλοιο«Diamond Princess», έλαβαν εξιτήριο από το Νοσοκομείο «Σωτηρία», κατόπιν επανειλημμένων αρνητικών εξετάσεων.

«Ο περιορισμός της διάδοσης του ιού, εξαρτάται από τα μέτρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης» συνέχισε ο κ. Τσιόδρας, διαμηνύοντας ότι «δεν πρέπει να υποτιμάμε τον κίνδυνο» και ότι «πρέπει να προστατεύουμε τις ευάλωτες ομάδες».
Ως ευάλωτες ομάδες περιέγραψε τις γιαγιάδες, τους παππούδες, τους καρκινοπαθείς, τα άτομα με χρόνια ιατρικά προβλήματα κ.α. Τέλος, κάλεσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σεβαστούν τα προσωπικά δεδομένα όλων των ασθενών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications