Ιερώνυμος: «Απευθύνω έκκληση σε όλους τους πιστούς να προστατεύσουν τη ζωή τους»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, έκανε νέα έκκληση και ζήτησε απ' όλους τους πιστούς να προστατεύσουν τη ζωή τους από την πανδημία του κορωνοϊού, όχι μόνο τη δική τους, αλλά και των συνανθρώπων τους, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Απευθύνω μια οφειλετική έκκληση προς όλους τους ευλαβείς πιστούς να προστατεύσουν την ιερότητα και τη συνέχεια όχι μόνο της δικής τους ζωής αλλά και της ζωής των συνανθρώπων τους, ιδιαίτερα δε των ευαίσθητων και συμπαθών ευπαθών ομάδων πιστών» τόνισε, μεταξύ άλλων, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Και πρόσθεσε: «Άλλωστε, η κοινή προσευχή της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας αναφέρεται πάντοτε με ιδιαίτερη, μάλιστα, έμφαση στους μη δυναμένους να παραστούν σε αυτή για σοβαρούς λόγους υγείας ή οποιασδήποτε άλλης εύλογης αιτίας».
Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε την έκκληση για αποχή από τον κοινό εκκλησιασμό και προέτρεψε τους πιστούς να περιοριστούν στην κατ’ οίκον προσευχή.

Ειδική αναφορά έκανε και στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμής «μάχης», δηλαδή τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το υγειονομικό προσωπικό.

«Παρακολουθώ με αγωνία και συγκίνηση τις θυσιαστικές προσπάθειες των γιατρών μας, του νοσηλευτικού προσωπικού και των συνεργατών τους και των κρατικών λειτουργών και τους εύχομαι δύναμη και υγεία, και εις το πλήρωμα της Εκκλησίας μας κουράγιο».
Την Πέμπτη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας την κεκλεισμένη των θυρών λειτουργία των εκκλησιών, εν όψει και του Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα Μαρτίου, η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο και την αναστολή λειτουργίας όλων των θρησκευτικών και λατρευτικών χώρων, κάθε θρησκείας και κάθε δόγματος, σε μία προσπάθεια ανάσχεσης της επέκτασης του κορωνοϊού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications