Ερντογάν: «Έλληνες μην πυροβολείτε πρόσφυγες - Μπορεί να χρειαστείτε κι εσείς έλεος μια μέρα»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε την Ελλάδα με μελλοντικό πόλεμο εξαπολύοντας ταυτόχρονα ψευδείς κατηγορίες: «Οι Έλληνες που προσπαθούν με κάθε τρόπο πνίγοντας στη θάλασσα και πυροβολώντας πρόσφυγες, να τους εμποδίσει να μπουν στην χώρα τους, δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι μπορεί να χρειαστούν αυτό το έλεος μια μέρα».​

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν έδειξε, όπως μεταδίδει το Anadolu, μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζονταν παιδιά - ελληνικής καταγωγής κατά τον Ερντογάν - που βρήκαν καταφύγιο στη Συρία κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

«Ένα από τα Ελληνόπουλα σε αυτή τη φωτογραφία μπορεί να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ένας Έλληνας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην δεχθεί πρόσφυγες στη χώρα του, να μην ξεχνάει ότι μια μέρα μπορεί να βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία ο ίδιος να χρειαστεί συμπόνοια» είπε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος.

Απευθυνόμενος, τέλος, στους Ευρωπαίους είπε «αν θέλουν οι ευρωπαϊκές χώρες να επιλύσουν την προσφυγική κρίση, θα πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις που προτείνει η Τουρκία για τη Συρία».

Πρώτη φορά απείλησε τόσο άμεσα την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό με πόλεμο και μάλιστα προϊδέασε ότι «δεν θα δείχνει έλεος» προφανώς σε αμάχους και αιχμαλώτους.

Επιτέθηκε κατά της Ε.Ε. και κατά της Ελλάδας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Το κλείσιμο συνόρων της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες και η βύθιση λέμβων παραβιάζει την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Απείλησε εμμέσως τις χώρες της Ευρώπης όπου όπως επισήμανε «τα βήματα του φασισμού ακούγονται όλο και πιο δυνατά κάθε ημέρα που περνάει» ότι «μία κατάσταση σαν κι αυτή (με περαιτέρω ενίσχυση των μεταναστευτικών ροών) θα είναι πραγματική καταστροφή».

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι η παρούσα κατάσταση θα οδηγήσει την Ε.Ε. να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στην Τουρκία, ενώ υποστήριξε ότι η απόφαση να ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη μετά την επίθεση της 27ης Φεβρουαρίου κατά Τούρκων στρατιωτών βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με το Διεθνές Δίκαιο.

«Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν τη μεταναστευτική κρίση πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικής και ανθρωπιστικές λύσεις στη Συρία

pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications