Δήμαρχος Ορεστιάδας: Οργανωμένη επίθεση με drone στον Έβρο

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, έκανε λόγο για «οργανωμένη επίθεση με drones από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη μετανάστευση».

Για «οργανωμένη επίθεση με drones από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη μετανάστευση» έκανε λόγο ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή του Έβρου.

«Η τουρκική προπαγάνδα έχει οργιάσει, μιλούν για νεκρούς που δεν υπάρχουν, για βία που δεν ασκείται» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Απηύθυνε δε, έκκληση στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι θα βρεθούν σήμερα στο σημείο, «να καταλάβουν ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά» και να «μετατρέψουν σε έμπρακτες ενέργειες» τις υποσχέσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, τις τελευταίες ώρες η κατάσταση είναι πιο ήρεμη, καθώς ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών είναι «εμφανώς μειωμένος».

«Φαίνεται ότι έχει περάσει σιγά - σιγά το μήνυμα ότι από εδώ δεν μπορούν να περάσουν», διαμήνυσε, παρότι επιβεβαίωσε ότι «ένας σημαντικός αριθμός ατόμων έχει μετακινηθεί σε άλλα σημεία του Έβρου».

«Δεν πρέπει όμως να εφησυχάσουμε» προειδοποίησε, τέλος, χαρακτηρίζοντας «απρόβλεπτο παίκτη» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με την παρότρυνση Τούρκων αστυνομικών ή στρατιωτικών. Σήμερα, σε μία ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, στην περιοχή μεταβαίνει σύσσωμη η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->