Κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών τάχθηκε o Σωτήρης Τσιόδρας

Είναι ο άνθρωπος που έχει κατορθώσει να ενώσει όλους τους Έλληνες, όλων των παρατάξεων. Η εκτίμηση στο πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα είναι καθολική και σίγουρα πρωτοφανής.

Ο μεστός και κατανοητός του λόγος, η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα του και φυσικά η επιστημονική επάρκειά του έχουν κάνει τους πολίτες να τον εμπιστεύονται με κλειστά μάτια. Αν γινόταν δημοσκόπηση σήμερα σίγουρα τα ποσοστά δημοφιλίας του θα άγγιζαν το 90%.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» και απ’ τα λεγόμενα του φάνηκε ότι δεν είναι υπέρμαχος της λογικής του lockdown το οποίο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα επιβάλει από την Δευτέρα η κυβέρνηση:

«Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε στρατιωτικού τύπου μέτρα, να τεθούμε υπό επιτήρηση – όπως αυτά που εφαρμόζονται ήδη στην Γαλλία. Δεν θα μας άρεσε κάτι τέτοιο και για αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει ομοψυχία στην τήρηση των μέτρων».

Ο ίδιος εκτιμά πως 3.000 κρούσματα, είναι πιθανό να αποτελούν τον πραγματικό αριθμό στη χώρα μας αυτή την στιγμή. Όπως λέει είναι ένα μέγεθος διαχειρίσιμο, αλλά για να παραμείνει διαχειρίσιμο θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα.

Δίνει μάλιστα και ένα αισιόδοξο μήνυμα για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού:

«Εκτιμώ ότι μία αρκετά αποτελεσματική θεραπεία της νόσου COVID-19 θα είναι διαθέσιμη μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες και θα πρόκειται για διπλό ή τριπλό κοκτέιλ φαρμάκων. Από τα διαθέσιμα στοιχεία φαίνεται πως η μονοθεραπεία, με ένα μόνο φάρμακο, δεν προκρίνεται σε αυτή την νόσο. Η Ελλάδα ακολουθεί όλες τις παγκόσμιες επιστημονικές εξελίξεις και θα μπορεί να καλύψει θεραπευτικά τους ασθενείς ακριβώς όπως και οι άλλες χώρες».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications