Χίος: Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 9 αλλοδαπών για πρόκληση ναυαγίου

Τα εν λόγω άτομα είχαν συλληφθεί κατά την άφιξη μεταναστών και προσφύγων με βάρκα στις ακτές της Χίου την περασμένη Κυριακή

Βαρύτατες κατηγορίες απαγγέλθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου σε βάρος εννέα ατόμων που είχαν συλληφθεί κατά την άφιξη μεταναστών και προσφύγων με βάρκα στις ακτές της Χίου την περασμένη Κυριακή 1 Μαρτίου.

Ένας Σομαλός, ένας Σύρος και ένας Αφγανός κατηγορήθηκαν σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση ναυαγίου και παράβαση του νόμου περί μεταφοράς αλλοδαπών. Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια, ο καθένας στη βάρκα που επέβαινε προκάλεσε το ναυάγιό της σκίζοντάς την με μαχαίρι, προκειμένου να υποχρεωθούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να περισυλλέξουν τους επιβαίνοντες και να τους μεταφέρουν στη Χίο.

Άλλοι έξι κατηγορούνται κατά περίπτωση για αντίσταση και απείθεια στα όργανα του Λιμενικού Σώματος. Μετά την απαγγελία των κατηγοριών αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά παραμένουν μαζί με τους άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο νησί μετά την 1η Μαρτίου και θα μεταφερθούν σε κέντρο κράτησης στο εσωτερικό της Ελλάδας με προοπτική να απελαθούν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications