Βρούτσης: Μείωση μισθών κατά 50% για έξι μήνες [vid]

Γιάννης Βρούτσης: Τα ξημερώματα του Σαββάτου δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ενεργοποιεί τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Γιάννης Βρούτσης: Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε έκτακτα οικονομικά μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας. Χωρίς χρονοτριβές, τα ξημερώματα του Σαββάτου δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα συγκεκριμένα μέτρα. Το άρθρο 9 αναφέρει το εξής:

Στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσας, o εργοδότης δύναται, με απόφασή του, να ορίζει προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας της επιχείρησης ως εξής:

α) Κάθε εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται κατ’ ελάχιστο δύο (2) εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα, συνεχόμενα ή διακεκομμένα, β) Ο ανωτέρω τρόπος οργάνωσης της εργασίας γίνεται ανά εβδομάδα και εντάσσεται σε αυτόν τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης, γ) Εργοδότης που θα εφαρμόσει αυτόν τον τρόπο οργάνωσης της εργασίας υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούνταν κατά την έναρξη εφαρμογής του. 213-1

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για τους επόμενους έξι μήνες δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να απασχολούν τους εργαζομένους τους κατά το ήμιση με την αντίστοιχη μείωση των αποδοχών κατά 50%. Με αυτό τον τρόπο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να απασχολείται είτε δυο εβδομάδες συνεχόμενες είτε μια εβδομάδα εργασίας με μια εβδομάδα αργίας εναλλάξ.

Δείτε το βίντεο στο 9’40

pagenews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications