Αποφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου..

Στα τέλη Μαρτίου αναμένεται να αποφυλακιστεί ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου .

Ο λόγος; Θα έχει παρέλθει το 18μηνο, που είναι το ανώτατο εκ του νόμου προβλεπόμενο διάστημα προσωρινής κράτησης.

Τον Οκτώβριο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ανανέωσε την προσωρινή του κράτηση για ακόμα έξι μήνες, απορρίπτοντας το αίτημα του πρώην υπουργού για να βγει από τη φυλακή.

Η περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου προφανώς δεν είναι μοναδική αφού έχουν προηγηθεί εκατοντάδες άλλες, αλλά απλώς λόγω της σοβαρότητας της που σχετίζονται με την πρότερη ιδιότητα του κατηγορουμένου, θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ταχύτητα.

Όπως αναφέρει το capital.gr, το ίδιο συνέβη και με τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου τον περασμένο Μάρτιο. Η Στ. Κουράκου είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους πολύ πριν εξαντληθεί το ανώτατο όριο προφυλάκισής της σε αντίθεση με τον σύζυγό της.

Πρόκειται για άλλη μία περίπτωση, όπως είχε γίνει στο παρελθόν με τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα ή άλλους κατηγορούμενους ακόμη και επικίνδυνους κακοποιούς, που η συνταγματική αυτή πρόβλεψη εκπνέει και υπόλογοι για βαρύτατα αδικήματα αποφυλακίζονται, χωρίς η δίκη τους να έχει διεξαχθεί.

Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στη φυλακή τον Οκτώβριο του 2018, όταν ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν τότε ότι το ζεύγος Παπαντωνίου δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις που να δικαιολογούν πως τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους είναι νόμιμα χρήματα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications