Χάος στην Λέσβο: Επεισόδια και συγκρούσεις με ΜΑΤ – Φθορές σε περιπολικό  – Βίντεο

Το σκηνικό έντασης για τον αποικισμό που ονομάζουν "Μεταναστευτικό" συνεχίστηκε και την Τρίτη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με τους κατοίκους να αντιδρούν στη δημιουργία κλειστών δομών.

Στην επιταγμένη έκταση στη Λέσβο εγκαταστάθηκαν τα οχήματα του στρατού, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων του νησιού κατά της δημιουργίας κλειστής δομής μεταναστών.

Τα μηχανήματα του στρατού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έφτασαν στην επιταγμένη έκτασης της Καράβας χρησιμοποιώντας παράδρομο μέσα από το δάσος.

Ωστόσο, στην ευρύτερη περιοχή επικράτησε ένταση, με την αστυνομία να βρίσκεται απέναντι σε δύο μέτωπα: ένα των κατοίκων του Μανταμάδου στα βόρεια και ένα των κατοίκων της Μυτιλήνης και άλλων χωριών στα νότια.

Μάλιστα, κατά το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές σε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας, αλλά και σε όχημα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Νωρίτερα, μετά από οδομαχίες στην Καράβα Μανταμάδου, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ στον δρόμο βγήκε και το ειδικό όχημα ΑΙΑΝΤΑΣ που προχωρά σε εκτόξευση νερού.
Επεισόδια σημειώθηκαν στο Διαβολόρεμα με δυνάμεις των ΜΑΤ να πετούν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Μπλόκα στη Χίο
Στο μεταξύ, σε διάσπαρτα σημεία στην εθνική οδό Χίου – Βολισσού βρίσκονται εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού της Χίου.
Διαμαρτυρίες στη Χίο κατά της δημιουργίας κλειστής δομής μεταναστών
Σύμφωνα με το politischios.gr, η συμμετοχή του κόσμου ενισχύεται στον απόηχο των επεισοδίων που σημειώθηκαν το μεσημέρι στην περιοχή Φλωρί.

Κάτοικοι άναψαν φωτιές προκειμένου να ζεσταθούν, ενώ το βράδυ επικρατούσε ηρεμία στο νησί.
Λόγω των επεισοδίων, τραυματίστηκαν δύο άτομα, όπως μετέδωσε το astraparis.gr. Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών και ένα κορίτσι 16 ετών.

Η γυναίκα τραυματίσθηκε από βολή δακρυγόνου στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπως μετέδωσε το τοπικό ΜΜΕ, ενώ η 16χρονη διακομίσθηκε επίσης στο νοσοκομείο με γδαρσίματα από τα συρματοπλέγματα.
Στο μεταξύ, γενική απεργία προκηρύχθηκε την Τετάρτη σε Χίο και Λέσβο, μετά από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications