Απόβαση 14 διμοιριών ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο για «δομές φιλοξενίας» - Αντιαποβατικές επιχειρήσεις στήνουν οι κάτοικοι!

Μέσα στη νύχτα επίκειται η απόβαση 14 διμοιριών ΜΑΤ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων των οποίων οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή νέων «δομών φιλοξενίας» για τους παράνομους μετανάστες.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης ο Δήμος έκλεισε με απορριματοφόρα την είσοδο προκειμένου να αποτραπεί η αποβίβαση των ΜΑΤ και του ειδικού οχήματος ρίψης νερού από το πλοίο «Πήγασος» το οποίο έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι της Δευτέρας με κατεύθυνση Χίο και Λέσβο.

Στο πλοίο «Πήγασος» δηλώθηκε με βλάβη και έτσι δεν πραγματοποίησε το δρομολόγιο για Λήμνο.
Ακολούθως και με κάθε μυστικότητα ναυλώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και επιβιβάσθηκαν σε αυτό 14 διμοιρίες ΜΑΤ αλλά και αυτοκίνητα αντιμετώπισης διαδηλωτών

Αναμένεται να προσεγγίσουν τα λιμάνια τόσο στη Χίο όσο και στη Λέσβο, μέσα στη νύχτα
Άλλες αστυνομικές δυνάμεις αναμένεται να φτάσουν στη Λέσβο την Τετάρτη, πιθανά μέσω Καβάλας.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει δια της βίας την κατασκευή των νέων δομών, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι και θα προκαλέσει κλίμα διχασμού του κέντρου της χώρας με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθούν επ'ουδενί τις νέες κατασκευές.

Ενα κυβερνητικό σχέδιο διπλασιασμού των κονδυλίων που θα δίνονταν στα νησιά εν είδει «αποζημίωσης» και θα έφτανε σχεδόν τα 50 εκατ. ευρώ, δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί, καθώς η ΕΕ όχι απλώς δεν αύξησε αλλά μείωσε τα κονδύλια για το μεταναστευτικό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications