Συγκρούσεις Αμερικανών και Κούρδων στην Καμισλί της Συρίας! - Αναφορές για νεκρούς και από τις 2 πλευρές! (βίντεο)

Οι Αμερικανοί παραδέχτηκαν πριν από λίγο το επεισόδιο στην Καμισλί με ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική διοίκηση στην οποία αναφέρεται ότι η αμερικανική περίπολος «δέχτηκε πυρά από ελαφρύ οπλισμό και απάντησε πριν υπάρξει κλιμάκωση της κατάστασης»

Συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και Αμερικανών αναφέρουν συριακές πηγές, στην πόλη Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς εκατέρωθεν!/p>

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι χωριού εμπόδισαν αμερικανική αυτοκινητοπομπή να το διασχίσει.
Στο συγκεκριμένο χωριό ζούν κάτοικοι Κουρδικής καταγωγής, που δεν συγχωρούν τους Αμερικανούς που τους παρέδωσαν στις δυνάμεις του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Υπάρχουν φήμες για ένοπλη σύρραξη με νεκρούς και από τις δύο πλευρές, αλλά και για εμπλοκή της αμερικανικής Αεροπορίας οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Μάλιστα υπάρχουν πολλές αναφορές ότι οι Αμερικανοί άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους και σκοτώθηκε ακαριαία ένας έφηβος 14 ετών. Οι Κούρδοι κάτοικοι κατάφεραν να κατεβάσουν την αμερικανική σημαία από ένα από τα οχήματά των Αμερικανών.

Πάντως την ένοπλη σύγκρουση και τον θάνατο του Κούρδου 14χρονου επιβεβαιώνουν και οι NY Times.
«At that point, U.S. troops fired with live ammunition and smoke bombs at the residents» αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα. Την εμπλοκή της αμερικανικής Αεροπορίας την αναφέρει και το almasdarnews. Oι Αμερικανοί το αρνούνται αλλά προφανώς υπήρξε αίτημα προς την US Air Force για να υποστηρίξει την αμερικανική φάλαγγα καθώς στο σημείο έσπευσαν μονάδες κουρδικών πολιτοφυλαακών και του συριακού Στρατού για να υποστηρίξουν τους Κούρδους κατοίκους.

Οι Αμερικανοί φοβήθηκαν μήπως υπάρξει έναν νέο «Μογκαντίσιο» καθώς είχαν περικυκλωθεί από εξαγριωμένα πλήθη.
Πάντως υπάρχει και σχετικό βίντεο που δείχνει την παρουσία της αμερικανικής Αεροπορίας. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, το Anadolu, μετέδωσε την ίδια ώρα ότι έγιναν δύο αεροπορικές επιδρομές.
Oι Κούρδοι ισχυρίζονται πως οι επιδρομές ήταν τρεις.

.pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications